Waai met de wind mee naar Oerol

Terschelling gevuld met muziek en theater

Oerol 2012 Nieuws door

archief oud artikel 15 juni 2012 Cultuur Terschelling, Friesland Voor de 31e keer lenen de eilanders 'hun' eiland tien dagen lang uit aan het theaterfestival Oerol. Het jaarlijkse festival op Terschelling zoekt dit jaar de poëzie in het landschap. De deelnemende kunstenaars haalden hun inspiratie uit de wind, die altijd waait op Terschelling. Bezoekers waaien mee en luisteren naar nieuwe verhalen.

De verhalen van de Global Savages bijvoorbeeld. Deze originele bewoners van de Grote Meren van Canada reizen over de hele wereld om hun verhalen te delen. Ook op Terschelling. Tijdens Oerol 2012 vertellen zij in een sobere setting over hun voorvaderen, terwijl bezoekers aandachtig luisteren. Nieuw talent komt net als in voorgaande jaren uit het Oerol Atelier. Het publiek reist langs het werk van zeven jonge kunstenaars in de zogenaamde Oerol als Opmaatroute.

Op Expeditie

Voor wie geen idee heeft waar te beginnen, bij aankomst op Terschelling, is de Expeditie een goede start. Bezoek de theatrale, beeldende en muzikale projecten, overal verspreid over het eiland. Schuif aan en geniet van de verrassende voorstellingen. In de straten van West en Midsland lopen bezoekers het risico op Poetry Circle Nowhere tegen het lijf te lopen. Dan vliegen de meest spectaculaire verhalen je om de oren!

Chillen in een hangmat

Het hoort er een beetje bij op het strand: een lekkere hangmat om even uit te rusten en stil te luisteren naar de geluiden van de zee. Staatsbosbeheer voorziet in deze behoefte tijdens Oerol 2012. De natuurbeheerder zet dit jaar voor het eerst een eigen project op tijdens het festival. Op het Groene strand staan hangmatten als rustplaats voor de festivalgangers. Er klinkt muziek, de wind wiegt je zachtjes en meeuwen vliegen hoog boven je in de lucht. Dat klinkt toch heerlijk? Huur een hangmat voor 5 euro per dag.

Altijd leuk: een dagje op de Waddeneilanden!

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:25:21 · Gepubliceerd: 15 juni 2012 - 355