1

Varen met groente, fruit en bloemen

Varend Corso Westland 2012

Varend Corso Westland Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2012 Cultuur Begeleid door muzikanten vaart dit weekend een bijzonder fleurige stoet door het Westland. Zestig boten met fruit, groente en bloemen versierde boten leggen een 80 kilometer lange route af. Een prachtig schouwspel voor de toeschouwers aan de waterkant. Zoek ook een plekje langs de route en bewonder het Varend Corso Westland.

Ieder jaar pronkt een lange stoet schepen met het beste wat het Westland te bieden heeft. 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit: direct uit de Westlandse kassen! De deelnemers maakten op zestig schepen hier de mooiste voorstellingen van. Sprookjes, Hollandse meesters en complete theatervoorstellingen: ze passeren allemaal de revue. Aan de waterkant genieten de toeschouwers van dit bontgekleurde spektakel wat langzaam voorbij vaart. Iedereen vindt een rustig plekje om van de mooi versierde schepen te genieten. Plof neer in het gras en bekijk het creatieve werk van het Varend Corso Westland 2012!

  • Vrijdag 3 augustus: Rijnmonddag. Op deze dag doet het corso Vlaardingen, Maassluis en Naaldwijk aan. Bekijk de route van de Rijnmonddag.
  • Zaterdag 4 augustus: Westlanddag. Op deze dag doet het corso Naaldwijk, 's-Gravenzande en Den Haag aan. Bekijk de route van de Westlanddag.
  • Zondag 5 augustus: Delflanddag. Op deze dag doet het corso Naaldwijk, Wateringen, Rijswijk en Delft aan. Bekijk de route van de Delflanddag.

Volg het Varend Corso Westland live!

Bezoekersinformatie

Varend Corso Westland 2012
3, 4 en 5 augustus.
Toegang: gratis.

Meer leuke tips voor het weekend in de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 3 augustus 2012 - 488