1

Laatste dagje Fruitcorso

Bekijk prachtige praalwagens in Tiel

Nieuws door

archief oud artikel 10 september 2012 Cultuur Tiel, Gelderland In Tiel kun je vandaag appels met peren vergelijken. Het Fruitcorso Tiel is dan wel afgelopen, de fruitige praalwagens zijn vandaag nog de hele dag te bewonderen op het tentoonstellingsterrein.

Zaterdag reden de fruitigste praalwagens door Tiel. Appels, peren, noten, zaden, paprika's en druiven, niet om op te eten, maar om naar te kijken! Het Fruitcorso in Tiel is elk jaar een spektakel van jewelste. Het feest is voorbij, maar de hele dag kun je nog genieten van de prachtige wagens op het tentoonstellingsterrein aan de Spoorstraat. Er zijn wagens van onder andere de Vliegende Hollander, de Witte Wieven, en van het liedje Op een grote paddenstoel. Een kaartje voor de tentoonstelling kost 6,75 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis nar binnen.

Vanaf 10:30 uur is het ook nog eens heerlijk genieten van de korendag met optredens van onder andere smartlappenkoor Fruitig Geflip(t).

Lang geleden

Het eerste fruitcorso werd gehouden op 1961. Negen dorpen rondom Tiel maakten een praalwagen en in totaal kwamen er 30.00 toeschouwers op het evenement af. Nu is het corso niet meer weg te denken uit Gelderland.

Geniet ook van de korendag met optredens van smartlappenkoren
Vandaag is het gesloten, maar kom ook eens langs bij het Flipje en Streekmuseum Tiel. Het museum bestaat uit twee delen. Het eerste stuk gaat over de jam, over firma De Betuwe en natuurlijk over Flipje. In het tweede gedeelte staat Tiel en omgeving centraal.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 september 2012 - 453

Dit past bij 'Laatste dagje Fruitcorso'