1

Op avontuur met Leonardo da Vinci

Drents Museum opent Kindermuseum Boordevol Energie

Drents Museum Nieuws door

archief oud artikel 2 oktober 2012 Cultuur Assen, Drenthe Afgelopen weekend openden Nick & Simon de deuren van het Kindermuseum Boordevol Energie. Samen met een bekende uitvinder nemen kinderen een kijkje in de meterkast en leren zo van alles over energie. Vanaf vandaag mag iedereen een kijkje nemen in het museum.

Het Kindermuseum Boordevol Energie is een deel van het Drents Museum dat speciaal voor kinderen bedoeld is. Hier leren ze alles over het gebruik van energie. Afgelopen vrijdagavond werd het museum geopend door Nick & Simon. Samen met alle kinderen openden zij het museum door een kleurrijke dansvloer op te laten lichten. Vanaf vandaag mag iedereen een kijkje nemen in het museum.

Leonardo da Vinci

Een bezoek aan het Kindermuseum Boordevol Energie is een soort ontdekkingstocht die kinderen beleven samen met uitvinder Leo van Assen. "Je kunt hier de zolder op, in de meterkast kijken of kruipen in de kruipruimte", vertelt van Assen. Ook staan er zes energiestations waar je aan de slag gaat met energie en met echte hersenkrakers. "Misschien heb je ook wel ideeën voor nieuwe energie in de toekomst? Dat zou ik pas chill vinden", vertelt Van Assen. Van Assen is een soort van moderne Leonardo Da Vinci. Deze kunstenaar was zijn tijd namelijk ver vooruit en had allerlei ideeën voor de toekomst.

Vikiningen

Ook eg leuk is de Viking Familieactiviteit. Samen met familie en vrienden kunnen kinderen runenschrift ontcijferen, vlechten of beenbewerken. Deze activiteit hoort bij de tentoonstelling Vikiningen!. Hun dagelijkse leven, hun vaardigheden, mythen en rituelen laten in deze tentoonstelling zien dat de Vikingen méér waren dan de beruchte veroveraars die iedereen voor ogen heeft.

Kinderen Drenthe Schoolreisjes

Vanaf vandaag mag iedereen een kijkje nemen in het museum

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2 oktober 2012 - 510