Slotakkoord voor Noord Nederlandse Dans

Laatste tour voor dansgezelschap van het Noorden

Landslide Nieuws door

archief oud artikel 12 oktober 2012 Cultuur Vijftien jaar lang gaf het gezelschap van Noord Nederlandse Dans (NND) de mooiste dansvoorstellingen. Maar nu valt het doek voor de ambitieuze dansers. Vanaf januari is er geen subsidie meer, dus houdt het NND op te bestaan. Hun laatste tour start vanaf vandaag: een afscheid, voorgoed.

Noord Nederlandse Dans was jarenlang hét dansgezelschap van het noorden. Met dertien internationale dansers voerde het gezelschap, onder leiding van choreograaf Stephen Shropshire, twee voorstellingen per jaar uit. Nu is het dan echt de aller-, allerlaatste voor de dansers. Vanaf 12 oktober staan ze op de planken met Landslide en laten ze nog één keer zien wat ze kunnen. Shropshire werkt voor deze productie samen met Itzik Galili, oprichter van het gezelschap, en Roy Assaf, gastchoreograaf. De dansers halen alles uit de kast en zoeken de grenzen van hun fysieke vermogen op, om een dynamische show neer te zetten. Met de muziek van onder anderen de Franse componist Georges Bizet en de Amerikaanse muziekpionier John Cage.

Bezoekersinformatie

Landslide
Van 12 oktober tot en met 7 december 2012 door het hele land te zien.
Toegang: varieert per theater.

Meer dans

Een bezoek aan een dansvoorstelling is voor de meeste mensen geen vaste prik. Toch is het de moeite waard je eens te verdiepen in dans en je mee te laten slepen door het verhaal van de dansers. Op DagjeWeg.NL zijn nog veel meer dansvoorstellingen te vinden.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 oktober 2012 - 5341

Dit past bij 'Slotakkoord voor Noord Nederlandse Dans'