1

Duizend kilo bladeren op een hoop

Maak je eigen herbarium

Hortus Botanicus Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 11 oktober 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het is herfst! Tijdens dit seizoen is de Hortus Botanicus Amsterdam op zijn mooist. De bladeren van de bomen verschieten van kleur en als het waait, dwarrelen ze sierlijk naar beneden. Kom vandaag naar de Hortus en maak een kunstwerk van al die gevallen bladeren.

De Hortus Botanicus Amsterdam ligt al vol met prachtig gekleurde herfstbladeren. In de herfstvakantie ku je van deze blaadjes je eigen herbarium maken. Dat is een boekje, waarin je gedroogde planten verzamelt, samen met een omschrijving, vindplaats en andere bijzondere feitjes. Zo kun je planten rustig bestuderen en leren herkennen. En bovendien ziet zo'n gedroogde verzameling er prachtig uit! Bij de portier van de Hortus kun je gratis een leeg boekje ophalen.

Ook is er een leuke speurtocht over biodiversiteit en wilde planten. Bij de portier kun je een speurboekje kopen voor 2,50 euro. Hierin staan verhalen over 15 zeldzame en bedreigde plantensoorten die ook in de Hortus te zien zijn. Bij iedere plant staan een paar opdrachtjes. Door goed te kijken, te voelen en te ruiken kun je de antwoorden vinden.

Botanische tuin

De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, en middenin het centrum van Amsterdam. In de tuin groeien maar liefst zesduizend planten uit de hele wereld. Er zijn verschillende kassen met ieder hun eigen klimaat, zoals een tropische jungle of een warme woestijn. Hier word je op frisse herfstachtige dagen lekker opgewarmd.

De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld
Vind nog veel meer leuke activiteiten voor de herfstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-10-11 08:53:13 · Gepubliceerd: 11 oktober 2013 - 2487