Van A tot Zilver

Alles over zilver in het Zilvermuseum

Zilvermuseum Sterckshof Nieuws door

archief oud artikel 25 oktober 2012 Cultuur Antwerpen, Antwerpen "Hij is geboren met een zilveren lepel in zijn mond." Zilver staat voor rijkdom en welvaart en is nog steeds erg populair. Hoe zilver terugkomt in ons dagelijks leven is vanaf vandaag te ontdekken in een gloednieuwe tentoonstelling in Zilvermuseum Sterckshof.

Zilver, een edelmetaal dat iedereen wel in huis heeft. Tafelzilver, een zilveren bedelarmbandje of een melkkannetje van zilver. Vandaag gaat de tentoonstelling Uitgelezen Zilver van start in het Zilvermuseum Sterckshof in Antwerpen. Naast het functionele aspect van dus bijvoorbeeld tafelzilver, komen nog meer functies van zilver aan bod. Zoals de religieuze, economische, medische en symbolische dimensies. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 3 maart 2013.

In het Zilvermuseum Sterckshof ontdek je hoe zilver ontstaat en wat voor merken er allemaal bestaan. De collectie gaat terug tot in de zestiende eeuw.

Nog meer zilver

Ook in Nederland is van alles te ontdekken over zilver. Zoals in het Nederlands Zilvermuseum in Zilverstad Schoonhoven. Deze stad wordt zo genoemd omdat er nog steeds een Zilverschool staat. In het Zilvermuseum is te zien hoe een zilversmid vroeger te werk ging. Er zijn ingerichte werkplaatsen waar verschillende technieken te zien zijn. Ook het juweliersinterieur uit 1920 geeft een kijkje in het leven van juweliers en zilversmeden.

De collectie gaat terug tot in de zestiende eeuw
Ook leuk: een zilveren sieraad maken van zilverklei bij Charmed Jewels!

Laatst gewijzigd: 2016-08-18 13:26:35 · Gepubliceerd: 25 oktober 2012 - 390