Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten

De spectaculaire reconstructie van de graftombe en de schatten van de farao

Bezoek Toetanchamon! Redactioneel door

archief oud artikel 28 november 2012 Cultuur Een indrukwekkende tentoonstelling over één van de grootste archeologische ontdekkingen. De spectaculaire reconstructie van de graftombe en de schatten van de farao. Kom ook naar Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten.

Negentig jaar nadat de onaangeroerde graftombe van de jonge Egyptische farao Toetanchamon ontdekt werd, komt de internationale tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten naar Nederland. Deze reizende expositie over de legendarische farao is tot en met 5 mei 2013 te zien in de nieuwe tentoonstellingsruimte Amsterdam EXPO, naast station Amsterdam Zuid.

De ontdekking van de graftombe van Toetanchamon door Howard Carter in november 1922 geldt als één van de grootste sensaties uit de geschiedenis van de archeologie. Een publiek van alle leeftijden beleeft deze historische ontdekking nu opnieuw, dankzij de levensechte reconstructie van de kamers van de graftombe. De tentoonstelling omvat meer dan 1.000 wetenschappelijk goedgekeurde replica's, waaronder het beroemde dodenmasker.

Negentig jaar na de ontdekking in de Vallei der Koningen gaat de graftombe van Toetanchamon opnieuw open. Levensecht in Amsterdam! Mis deze unieke kans niet en plan meteen je bezoek.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.amsterdamexpo.nl.

Toetanchamon Amsterdam Expo

De spectaculaire reconstructie van de graftombe en de schatten van de farao

Bezoekersinformatie

Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten is te zien tot en met 5 mei 2013 in Amsterdam EXPO, naast station Amsterdam Zuid.

Openingstijden: alle dagen geopend van 9:00 uur tot 19:00 uur. Laatste toegang om 18:00 uur.

De expositie heeft een beperkte capaciteit. Om te voorkomen dat opstoppingen van groepen mensen ontstaan, worden elk half uur een maximaal aantal personen toegelaten. Selecteer daarom tijdens de reservering de dag van uw keuze en het tijdstip waarop u de tentoonstelling wilt bezoeken.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-28 09:22:02 - 9830