Keukenhof zonder tulpen, maar met dennentakken

Kerstmarkt op Kasteel Keukenhof

Kerst op Keukenhof Nieuws door

archief oud artikel 6 december 2012 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Dat de Keukenhof in het voorjaar honderdduizenden bezoekers trekt is algemeen bekend. Maar wist je dat de Keukenhof ook in december toeristen weet te lokken? Het weekend volgend op Sinterklaas is Kasteel Keukenhof het toneel van een grote, gezellige kerstmarkt. Drink een glaasje glühwein mee!

Geen kleurige tulpen vandaag in de Keukenhof. Logisch, het voorjaar is allang voorbij. Toch is er van 6 tot en met 9 december van alles te zien op het Kasteel Keukenhof. In stands, chalets en kramen staan de mooiste kerstspulletjes uitgestald om de bezoekers helemaal in de kerststemming te brengen. Kerst op Keukenhof is een grote kerstmarkt, waar verschillende handelaren hun waren laten zien. Proef een stukje fudge van The Fudge Man of een lekker kaasje van Uniekaas. Ondertussen klinkt er muziek van verschillende koren en draait de zweefmolen maar rond en rond.

Winterpret

De kerstmarkt op de Keukenhof trekt ook speciale gasten, die gegarandeerd opvallen tussen de menigte. Iedereen wacht een koude begroeting van de IJskoningin. Ze dwaalt over de kerstmarkt om, zo wordt gefluisterd, een goede bruid te vinden voor haar zoon Graaf Diederik. Maar op hetzelfde moment lopen ook de twee stiefzussen, Beatrijs Eigenwijs en Anne Floor Praatmaardoor, op het landgoed. Zij wensen een ontmoeting met hun droomprins! Hoe het verhaal afloopt? Kom maar kijken! Of schaatsen op de ijsbaan en lachen in het circus. Een wonderlijke dag op de kerstmarkt in Lisse.

Bezoekersinformatie

Kerst op Keukenhof.
Van 6 tot en met 9 december 2012.
Toegang: € 8,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Vind alle kerstmarkten op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2016-07-26 13:51:10 · Gepubliceerd: 6 december 2012 - 441