1

Duizenden kaarsjes in Gouda

Concerten, kaarsjes en glühwein

Gouda bij Kaarslicht Nieuws door

archief oud artikel 11 december 2012 Cultuur Gouda, Zuid-Holland Een dagje naar Gouda is vandaag extra gezellig. Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond staat het centrum van de stad namelijk in het teken van Gouda bij Kaarslicht. Geniet van een concert, drink een lekker glaasje glühwein, of laat je verrassen door de duizenden kaarsen op de Markt.

Vandaag is er in het oude centrum van Gouda van alles te beleven. Het is namelijk weer tijd voor Gouda bij Kaarslicht! Overal op straat klinkt muziek en in de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven. Ook zijn er twee leuke wandelingen door de stad, om extra te genieten van de wintersfeer. Bij veel historische monumenten langs de route staan Goudologen, om kort iets over de bezienswaardigheid te vertellen. Vanaf 14:00 uur kun je ook mee met een gids.

MuseumgoudA

MuseumgoudA is vandaag gratis toegankelijk. Via een rode loper kom je terecht in het museum. In Het Ruim staat een reusachtige kerstboom opgetuigd en in de Kapel is concertmuziek. Dat is genieten!

Stadhuis

Het hoogtepunt van de dag is rond 19:00 uur. Dan leest de burgemeester van Gouda een prachtig kerstverhaal voor en zingt iedereen kerstliedjes op de Markt. Daarna gaan de 1500 kaarsen achter de ramen van het stadhuis aan. En ook de huizen aan de Markt zijn dan prachtig verlicht met honderden kaarsen.

MuseumgoudA is vandaag gratis te bezoeken
Vind nog veel meer leuke tips in Gouda en maak je dagje weg compleet.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 december 2012 - 1020