Bye, bye Buffel!

Maritiem Museum neemt afscheid van historisch schip

Maritiem Museum Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 20 december 2012 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Voor het Maritiem Museum zit er aan deze feestelijke dagen een droevig randje. Het museum moet tijdens de kerstvakantie afscheid nemen van het museumschip De Buffel. Voor de laatste keer mogen bezoekers mee op een mysterieuze reis op dit historische schip.

Het schip De Buffel lag 33 jaar bij het Maritiem Museum Rotterdam, na een spannend verleden. In 1871 maakte marineschip 'Buffel' namelijk een geheime reis naar Antwerpen. Niemand wist wat het schip daar ging doen, alleen de bemanning was op de hoogte. In de kerstvakantie zijn de bemanningsleden terug op het schip, klaar voor weer een mysterieuze reis. Wie gaat er mee op reis naar een onbekende bestemming? Met een beetje aandringen willen de bemanningsleden vast iets loslaten over waar de reis naar toe gaat...

Ontrafel het mysterie door de bemanningsleden aan de tand te voelen!

Rondleidingen en speurtochten

Wie meer verhalen wil horen over het verleden van de Buffel, kan aansluiten bij een rondleiding. Luister naar de geschiedenis van de Buffel als oorlogschip ter verdediging van de Nederlandse kust, over de geheime missie naar Antwerpen in 1871 en de tijd als logementschip voor honderden matrozen in opleiding. Ondertussen gaan kinderen op zoek naar alle schatten die het schip herbergt. Er zijn speurtochten voor verschillende leeftijden.

En op de allerlaatste dag van de Buffel in Rotterdam komt Koos Matroos afscheid nemen met zijn klarinet. Een muzikale afsluiter voor museumschip de Buffel!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-12-20 10:17:18 - 492

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...