1

Een dagje uit de collegebanken

Dagje uit voor arme studenten

Studenten Redactioneel door

archief oud artikel 22 februari 2013 Cultuur Het studentenleven is helaas allesbehalve goedkoop. Menig student slaakt dan ook een zucht van verlichting als de 24e van de maand aanbreekt en de overheid weer de broodnodige euro's op de studentenrekening stort. Gelukkig zijn er een hoop manieren om te besparen op dagjes weg. Met deze tips hoef je aan het einde van de maand niet met hangende pootjes en een lege portemonnee richting het ouderlijk huis te gaan.

Aapjes kijken voor een prikkie

Een dagje dierentuin kost je al gauw minimaal twee tientjes. Dat staat gelijk aan een avondje in de kroeg of een paar dagen avondeten. Tenzij je in Amsterdam studeert. Dan kun je namelijk op vertoon van je collegekaart voor drie euro een bezoekje brengen aan Artis. Let op: de korting geldt in principe niet tijdens vakanties, het weekend en op feestdagen.

Een dagje dierentuin staat al gauw gelijk aan een paar dagen avondeten

Voor een dubbeltje op de eerste rij

Cultuurliefhebbers, opgelet! Bij veel schouwburgen en theaters krijgen studenten korting. Bij de Leidsche Schouwburg, Het Nationaal Ballet en De Nederlandse Opera in Amsterdam kunnen studenten vanaf anderhalf uur voor aanvang voor €15,00 een entreekaartje scoren. Bij de Oosterpoort in Groningen krijg je standaard vijftig procent korting als je studeert en een voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg bezoek je al vanaf €7,50.

Shop till you drop

Ook tijdens het winkelen kun je een slaatje slaan uit het feit dat je studeert. Zo krijg je bij winkelketen New Look (die je vindt in de V&D's van grotere steden) tien procent korting. Ook bij WE, accesoireketen Pieces, The American Bookstore en de Apple Store wordt je gespekt bij het laten zien van je college- of OV-kaart.

Klef boterhamzakje

Tijdens een dagje uit plof je natuurlijk het liefst neer in een restaurantstoel in plaats van dat je een klef boterhamzakje met een maaltijd uit je tas tovert. In de meeste steden kunnen studenten bij verschillende restaurants van voordelige menu's genieten. Zo eet je bij Havana in Utrecht voor €10,00 een 3-gangenmenu. Het Pakhuis in Groningen serveert voor €7,50 een studentenhap en voor €6,95 nuttig je een maaltijd bij het Tilburgse eetcafé 't Brandpunt.

Knaeken besparen

Gelukkig weten veel bedrijven ook dat studenten niet bepaald een overlopende portemonnee hebben. Ze spelen daarop in door kortingen te geven die studerende jongeren met kortingspassen kunt verkrijgen. Een voorbeeld hiervan is de Knaekpas. Met deze kaart wordt je dagje of avondje uit een stuk goedkoper. Zo betaal je bij de Utrechtse Stadsschouwburg voor elke voorstelling €10,00, eten Nijmeegse studenten voor €8,00 bij Sint Anneke en krijg je bij Poolcafé Infinity in Wageningen een pooltafel voor de helft van de prijs. Overigens bracht Knaek ook een app uit, waarmee studenten via barcodes op hun smartphone korting kunnen cashen. Kijk voor alle aanbiedingen op de website van Knaek.

Een dagje uit wordt steeds duurder. Gelukkig zijn er een heleboel goedkope en gratis alternatieven.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 februari 2013 - 7604

Dit past bij 'Een dagje uit de collegebanken'