Rotterdam in de ban van Bretonse streep

Rotterdam is in de ban van Jean Paul Gaultier

Kunsthal Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 10 februari 2013 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland De Euromast kan sinds kort zo mee lopen op een catwalk. De Rotterdamse blikvanger draagt sinds vrijdag 8 februari een modieus korset in de kleuren van Jean Paul Gaultier. En niet alleen de Euromast is in de ban van de beroemde mode-ontwerper. Wie goed kijkt ontdekt het blauw-witte streepje overal!

Jean Paul Gaultier kwam in hoogsteigen persoon naar Rotterdam om de tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier - From the Sidewalk to the Catwalk te bekijken. En daar werd hij met open armen ontvangen! Zijn ontwerpen inspireren de hele stad. Zelfs de Euromast is gehuld in zijn beroemde blauw-witte streep. Speciaal voor de tentoonstelling van de beroemde mode-ontwerper zijn verschillende Rotterdamse gebouwen in stijl aangekleed. Wie goed kijkt ontdekt de modieuze bouwwerken. Mode weer terug van de catwalk naar de sidewalk!

Tentoonstelling Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier, de 'enfant terrible' van de internationale modewereld, schittert vanaf vandaag in het museum. De Kunsthal Rotterdam trakteert bezoekers vop een wervelende show met ontwerpen van zijn hand. Voor The Fashion World of Jean Paul Gaultier - From the Sidewalk to the Catwalk bracht het museum ruim 140 ontwerpen van Gaultier samen. Bijzondere stukken, uitgeleend door onder andere Madonna, voor wie hij diverse spraakmakende kledingstukken ontwierp. Denk aan de puntige behacups die ze droeg tijdens haar Blonde Ambition Tour. Hoe ziet de wereld van zo'n creatieve geest eruit? Daar kom je achter door de multimediale tentoonstelling, die letterlijk achter de coulissen duikt.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 februari 2013 - 595