Lachend de week door

Last van humor tijdens het Leidsch Cabaret Festival

Leiden Nieuws door

archief oud artikel 12 februari 2013 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman, Wim Helsen: stuk voor stuk gevestigde namen in de cabaretwereld. Wat deze grappenmakers nog meer met elkaar gemeen hebben? Ze begonnen ooit hun carrière op de planken van de Leidse Schouwburg. Dit weekend is er in Leiden nog meer (aanstormend) cabarattalent te zien tijdens de 35e editie van het VARA Leids Cabaret Festival. Met het thema 'Last van humor' is de taak aan hen om de harten van de jury en het publiek te winnen.

Deze week vindt de halve finale van het Leids Cabaret Festival plaats. De winnaars delen dit weekend hun leukste grappen en sappigste anekdotes met het publiek in de hoop om als winnaar van het festival uit de bus te komen. Voorafgaand aan de finale op zaterdag 16 februari volgen de finalisten een workshopweekend om samen met regisseurs hun act bij te schaven.

Vanavond zijn de laatste voorrondes van het festival. De winnaars mogen door naar de halve finale, die donderdag 14 februari plaatsvindt in de Leidsche Schouwburg. De drie cabaretiers die voor het grootste lachsalvo bij het publiek zorgen én de harten van de jury weten winnen, staan zaterdag 16 februari in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival.

De voorrondes, halve finale en finale vinden plaats in de Leidsche Schouwburg. Kaarten zijn te koop via Stadspodia Leiden.

Ontdek wat Leiden nog meer te bieden heeft.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 februari 2013 - 143