1

De zee op met familiemusical Ketelbinkie

Ketelbinkie beleeft zeemansavonturen in het Hofpleintheater Rotterdam

Familiemusical Ketelbinkie Nieuws door

archief oud artikel 2 maart 2013 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland "Toen hadden wij een kleine jongen, als ketelbink bij ons aan boord. Die voor de eerste keer naar zee ging en nooit van haaien had gehoord." Het verhaal van Ketelbinkie, een straatschoffie uit Rotterdam, herleeft in het Hofpleintheater. Een echt Rotterdams verhaal voor het hele gezin, met klassiekers als Toen wij uit Rotterdam vertrokken en Langs de Maas.

De 13-jarige Jan is een Rotterdams straatschoffie, die aanmonstert op een oude, vergane schuit De Rijnstroom. Aan boord mag hij aan de slag als hulpje van de kok, maar dat is helemaal niet zo leuk. De kok is namelijk een hele chagrijnige man. En Jan moet natuurlijk nog wennen aan zijn stormachtige leven op zee! Gelukkig maakt hij ook vrienden, Geepie en de bootsman. Het is een reis vol avonturen, met een heldhaftig einde. De familiemusical Ketelbinkie, die vanaf 1 maart tot en met 5 mei te zien is in Theater het Hofplein, is leuk voor het hele gezin!

Jeugdtheater Hofplein

Hofplein Rotterdam is een theaterinstelling waar iedereen, van jong tot oud, kennis kan maken met theater. Leerlingen van de Jeugdtheaterschool maken voorstelling, zoals Ketelbinkie, die het hele jaar door uitgevoerd worden. Voor gezinnen met kinderen staat er altijd wel iets leuks op het programma!

Uitjes in RotterdamTentoonstellingenGezinsuitjes

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2 maart 2013 - 832