Flaneren op een cruiseschip

Maritiem Museum neemt bezoekers mee op cruisevakantie

Maritiem Museum Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 7 april 2013 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Een vakantie op een enorm cruiseschip geeft veel mensen nog steeds het gevoel van luxe. En luxe, dat is het ook! Een ijsbaan aan boord, of een botanische tuin: niets te gek. Toch is zo'n heerlijke cruisevakantie voor iedereen weggelegd, zo bewijst het Maritiem Museum Rotterdam. In de nieuwe familietentoonstelling Zeekastelen flaneert iedereen over het dek.

Ze worden alsmaar groter en groter, de kastelen van de zee. Wist je dat het grootste cruiseschip 362 meter lang is en een ijsbaan aan boord heeft? In het Maritiem Museum mag iedereen even proeven aan deze luxe in de tentoonstelling Zeekastelen. Net als een echte passagier loop je langs de vele verschillende hutten, kun je relaxen in de dekstoelen en lekker meezingen met de karoake-versie van The Love Boat. En ondertussen kom je erachter dat zo'n luxe cruisevakantie echt niet meer alleen voor de rijken is!

Dagboeken van passagiers

Al in het begin van de twintigste eeuw gingen mensen op cruisevakantie. Daar heeft het Maritiem Museum nog het bewijs van, namelijk hun dagboeken! Bezoekers kunnen deze lezen en zo ontdekken hoe zo'n vakantie nou precies was. En ze leren heel veel over cruiseschepen en hun geschiedenis. Wie weet bijvoorbeeld hoe lang de langste glijbaan aan boord is? En hoeveel koffers er vervoerd worden in een volgeboekt cruiseschip?

Het openingsweekend viert het Maritiem Museum een feestje op de dekken van het cruiseschip. De opening van Zeekastelen is voor het hele gezin leuk. In de dekspellencompetitie kan iedereen een persoonlijk record vestigen en de kinderen mogen hun eigen kofferlabel versieren. En op zondag? Dan barst het feest helemaal los als de bezoekers samen de Lyndy Hop dansen. Wie durft een dansje te wagen?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-05 21:33:18 - 450

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...