1

Hoog bezoek voor Hermitage

Bezoek een Russische tentoonstelling!

Hermitage Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 8 april 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Hoog bezoek vandaag voor de Hermitage Amsterdam. De Russische president Vladimir Poetin en koningin Beatrix openen daar het Nederland-Ruslandjaar.

De Hermitage Amsterdam is vandaag gesloten, met een belangrijke reden. De Russische president Vladimir Poetin en koningin Beatrix geven daar het officiële startschot voor het Nederland-Ruslandjaar. Rusland en Nederland hebben altijd een bijzondere band gehad. Zo stonden in 1813 Russische Kozakken aan de poorten van Amsterdam en zo trouwde een van de Oranjes met een zuster van de tsaar. Daarom worden in 2013 heel het land worden verschillende 'Russische' activiteiten georganiseerd.

Peter de Grote

Neem morgen bijvoorbeeld eens een kijkje bij de tentoonstelling over Peter de Grote in de Hermitage. In de tentoonstelling zijn veel persoonlijke bezittingen van de tsaar te zien. Zoals een parkrijtuig, waarmee hij korte ritjes maakte door het park van Peterhof. Of een chique galakostuum, zijn garderobe was namelijk erg bijzonder. Zo bezat hij wel 41 paar schoenen!

Russische kunst na de Perestroika

Ook het CODA Museum in Amsterdam besteedt aandacht aan Rusland met de tentoonstelling Russische kunst na de Perestroika. De creativiteit van Russische kunstenaars was lange tijd beperkt geweest. Van Stalin mocht bijna niks meer. Maar na de Perestroika was plotseling weer van alles mogelijk. In de tentoonstelling is te zien hoe kunstenaars hun creativiteit weer terug vonden.

Eén van de Oranjes trouwde met een zuster van de tsaar.
Vind nog veel meer Russische activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 8 april 2013 - 346