1

Van Gogh in 3D

Van Gogh nog één maand in Beurs van Berlage

Van Gogh, My Dream Exhibition Nieuws door

archief oud artikel 11 april 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De schilderijen van de beroemde Vincent van Gogh sprankelen als nooit tevoren in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Nog één maand kan iedereen hier genieten van een overzichtstentoonstelling met 200 werken, vol met kleur, zoals Van Gogh het bedoelde.

De werken in tentoonstelling Van Gogh, My Dream Exhibition in de Beurs van Berlage zijn een digitale reconstructie van het origineel. Door de nieuwste technieken kregen ze een nieuwe, maar tegelijkertijd ook een hun oude uiterlijk terug. Door de tijd vervagen de kleuren op de originele werken van de meesterschilder, zoals bijvoorbeeld te zien is op het beroemde Amandelbloesem, waar het roze van de bloemknopjes vrijwel verdwenen is. Met de allernieuwste technieken zijn deze schilderijen gereconstrueerd en schitteren ze in hun originele, levendige kleuren. Precies zoals Vincent van Gogh het bedoelde.

3D-animaties brengen platte schilderijen tot leven

Bezoekers van Van Gogh, My Dream Exhibition lopen als het ware door de tijd, langs een chronologisch overzicht van de vele schilderijen. Door quotes uit zijn brieven is het alsof Vincent van Gogh zelf uitleg geeft over zijn kunstwerken en wat hij er precies mee voor ogen had. Een zevental 3D-animaties geven nog meer geheimen prijs: de gelaagdheid, gesuggereerde bewegingen en verborgen details komen letterlijk naar voren.

De tentoonstelling Van Gogh, My Dream Exhibition duurt nog tot 13 mei 2013, dus grijp je kans en duik in het meesterbrein van Vincent van Gogh.

Ontmoet Vincent van Gogh in Van Gogh Village Nuenen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 april 2013 - 285