Ontwaak samen met de natuur

De natuur ontdekken samen met Natuurmonumenten

Activiteiten van Natuurmonumenten Nieuws door

archief oud artikel 12 april 2013 Natuur Al duurt het lang, eeuwenlang voor ieders gevoel, toch komt de lente vanzelf. En daarmee de groene blaadjes, de zingende vogeltjes en de warme dagen. Natuurmonumenten weet overal in de natuur al tekenen van het voorjaar te vinden. Ga eens mee, het water op, het bos in of over de hei en proef van de lente.

Op de Nieuwkoopse Plassen is vandaag de lente al te voelen en te horen! Vanaf het bezoekerscentrum vertrekt de boot Blauw Jantje voor een tochtje langs de rietvelden en de langzaam opkomende dotterbloemen. En hoog in de lucht zingen de eerste zomergasten hun lied, op zoek naar een liefdespartner. Van dit heerlijke decor krijgt iedereen een lentegevoel, dus schud de winterblues van je af en stap aan boord.

Boottocht de natuur ontwaakt in Nieuwkoop.
Vrijdag 12 april van 14:00 uur tot 15:30 uur.
Toegang: €13,- voor niet-leden en € 8,- voor leden van Natuurmonumenten.

Ontmoeting met reeën

's Avonds, als de mensen lekker in hun huizen kruipen, dan komen de reeën het veld op. Om te genieten van de stilte en om naar eten te zoeken. Vanuit Haaksbergen vertrekt de boswachter van Natuurmonumenten vanavond voor een ontmoeting met de reeën. Zo in de avondschemering is er een grote kans dat de dieren zich laten zien. Loop mee en geniet van de stilte en de schoonheid van het Buurserzand en haar bewoners.

Reeën spotten in het Buurserzand.
Vrijdag 12 april van 19:00 uur tot 21:00 uur.
Toegang: € 7,- voor niet-leden en € 4,- voor leden van Natuurmonumenten. Let op: vooraf aanmelden vanwege beperkte groepsgrootte.

Ook op stap in de natuur? Bekijk alle activiteiten van Natuurmonumenten op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-12 09:26:36 - 50