1

Raak verzeild in een bombardement in Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in het museum!

Oorlogsmuseum Overloon Redactioneel door

archief oud artikel 15 april 2013 Cultuur Overloon, Noord-Brabant Oorlog hoort in het museum! Dát is de boodschap van het Oorlogsmuseum Overloon, het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Je kunt het museum nu via DagjeWeg.NL met 25% korting bezoeken!

Kortingsbon Oorlogsmuseum Overloon

Na Operatie Market Garden werd in Overloon zwaar gevochten toen Duitse, Amerikaanse en Britse troepen met elkaar de strijd aan gingen. En werden daarbij meer dan 100 tanks ingezet. Zo werd het de grootste tankslag in de Nederlandse geschiedenis. Duizenden burgers moesten hun huis verlaten en ergens anders een veilig schuiladres zien te vinden. De gevechten hebben veel mensen het leven gekost. Het museum werd daarom op dit slagveld in 1946 opgericht. Als eerbetoon aan iedereen die sneuvelde voor de vrijheid. Zowel burgers als militairen.

Het Oorlogsmuseum Overloon bestaat uit twee grote gebouwen, namelijk het Documentatiecentrum aan de ene kant en een grote hal met een enorme militaire tentoonstelling aan de andere kant. In het Documentatiecentrum ontdek je hoe die Tweede Wereldoorlog ontstond en wat daarvan de trieste gevolgen waren. En in de grote hal staan maar liefst 150 militaire voertuigen. Natuurlijk veel tanks, maar ook kanonnen, een spectaculair groot amfibievaartuig en zelfs enkele vliegtuigen.

Bombardement

Tussen de grote militaire tentoonstelling en het Documentatiecentrum ligt de Blockbuster. Dat is een simulator van een bombardement. Zo ervaren bezoekers wat het is om in een bombardement verzeild te raken. Als vlieger maar, erger nog, ook als burger.

Daarnaast zijn er in het museum ook nog andere tentoonstellingen, zoals De Kracht van Propaganda, met heel veel oorlogsaffiches. En ook de tentoonstelling 1000 Bommen & Granaten en de expositie van de Fallschirmjäger, de Duitse troepen die als eerste Nederland binnenvielen in mei 1940. Voor jong en oud is er dus genoeg te zien en mee te maken! Leerzaam en ontspannend, zeker met het fraaie bos, het museumcafé en een heerlijk zonnig terras erbij.

Speciale korting via DagjeWeg.NL

Print de speciale DagjeWeg.NL-kortingsbon uit en krijg 25% korting op de entreeprijs van Oorlogsmuseum Overloon. Ga een onvergetelijk dagje weg op de grens van Brabant en Limburg!

Laatst gewijzigd: 2014-11-25 17:00:08 · Gepubliceerd: 15 april 2013 - 6430

Activiteiten Oorlogsmuseum Overloon

Binnen enkele weken te bezoeken

Meivakantie in Oorlogsmuseum Overloon


Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven: * Maak een foto in een Jeep, veteranen vragen-uurtje, word verzetsstrijder, voel zelf hoe zwaar wapens uit WO2 zijn, etc. Kijk voor info op:...