Familie Huygens in spotlights!

Bewonder een prachtige tentoonstelling over vader en zoon Huygens

Grote Kerk Den Haag Nieuws door

archief oud artikel 24 april 2013 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland In de Grote Kerk in Den Haag is een prachtige tentoonstelling over vader en zoon Constantijn en Christiaan Huygens te zien.Een gouden erfenis.

Vader en zoon Huygens hebben enorm veel invloed gehad op de maatschappij van nu. Vader Constantijn had heeft als secretaris van de Prinsen van Oranje de status van Nederland een flinke stimulans gegeven. Zoon Christiaan was één van de grootste wetenschappers ooit. Neem een kijkje in het leven van beide mannen in de tentoonstelling Een gouden erfenis in de Grote Kerk Den Haag.

Oranjezaal

Hoogtepunt van de tentoonstelling is een replica van de Oranjezaal uit Huis ten Bosch. Hier komt onze toekomstige koning te wonen. De schilderijen die in deze zaal hangen zijn speciaal voor de tentoonstelling geprint op enorme doeken en bewerkt met goudverf. De Oranjezaal wordt gezien als het hoogtepunt van de Nederlandse kunsten in de Gouden Eeuw en is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek.

Toverlantaarn

Christiaan is de bedenker van de toverlantaarn: de Laterna Magica. Dit is de voorloper van onze camera. In de tentoonstelling laat een kunstenares met een toverlantaarn haar ideeën zien bij de verhalen over Christiaan's uitvindingen.

Erg leuk is het slingerexperiment. Zo ontdekt de bezoeker wat de theorie achter de 'wangetjes' (de cycloïden) van Christiaan is. Want hoe kan het dat de slingertijd altijd hetzelfde is, hoever je het gewicht ook heen en weer zwaait?

De tentoonstelling Een gouden erfenis is voor iedereen te zien van 25 april tot en met 28 augustus 2013.

Vind nog veel meer tips in Den Haag en maak je dagje weg compleet!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-23 14:10:07 - 648