SprookjesBeelden aan Zee terug op de Nieuwe Boulevard

Museum Beelden aan Zee Redactioneel door

archief oud artikel 25 april 2013 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland Na drie jaar is de Nieuwe Boulevard in Scheveningen voltooid! En het pronkstuk op deze golvende, bijna twee kilometer lange kustlijn van de Spaanse architect Manuel De Solà Morales, is de beeldentuin SprookjesBeelden aan Zee van museum Beelden aan Zee! Dit prachtige beeldenterras, met 23 sprookjesachtige beelden van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otternes, is dag en nacht gratis toegankelijk. Kortom, de Nieuwe Boulevard moet je gezien hebben!

SprookjesBeelden aan Zee

Op de boulevard van Scheveningen, aan de zeekant van museum Beelden aan Zee, is in 2004 een groot buitenterras aangelegd, op initiatief van de stichters van het museum, Theo en Lida Scholten. Het bestaat uit een balkon, trappen, eilandjes en drieëntwintig sprookjesachtige beelden van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness. Het beeldenterras is openbaar en gratis toegankelijk. Het heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de boulevard van Scheveningen, en is het "voorportaal" van museum Beelden aan Zee. In de vernieuwde boulevard heeft de beeldentuin een nieuwe plaats gekregen op de boulevard en dichter bij de ingang van het museum.

Haringeter

SprookjesBeelden aan Zee omvat drie grote en twintig kleinere beelden, waarvan de enorme Haringeter het icoon van de boulevard is geworden. Het beeldenterras spreekt tot de verbeelding van kinderen, doordat zij spelenderwijs betrokken worden bij de sprookjes waarop de beelden betrekking hebben. Jong en oud komen hierbij op een ongedwongen manier in aanraking met beeldende kunst. Hiermee krijgt museum Beelden aan Zee een opvallend voorplein aan de kant van de boulevard, waar elk jaar duizenden mensen langs komen.

Hans en Grietje

De beelden van Tom Otterness (1952), bekend van verschillende grote beeldenprojecten in de Verenigde Staten, zijn in brons gegoten en afgewerkt met een huid van glanzend patina. De beelden spreken velen aan omdat zij gaan over sprookjes die over de hele wereld bekend zijn. Zo zien we bekende sprookjesfiguren als Geppetto en Pinocchio, Hans en Grietje en Gulliver. Otterness heeft in zijn ontwerp ook onderwerpen uit de directe omgeving van het beeldenterras verwerkt. Zo is er een metershoge Haringeter, die vlak voor Paviljoen de Witte staat, en is het paviljoen zelf afgebeeld.

Bertozzi & Casoni in museum Beelden aan Zee!

In de Grote Zaal van museum Beelden aan Zee vindt u prachtige figuratieve beelden gecombineerd met maatschappijkritische thema's. De techniek die Bertozzi & Casoni hebben ontwikkeld maakt het mogelijk om keramiek werk van zeer groot formaat te realiseren. De kolossale doch kwetsbare beelden zijn overweldigend en geschikt voor jong en oud. Voor kinderen t/m 12 jaar is er een leuk educatief programma en de SprookjesBeelden aan Zee zijn altijd dag en nacht gratis te bezoeken.

De tentoonstellingen van Bertozzi & Casoni, Damian Taylor en Nieuwe Vangst kunt u bekijken t/m 20 mei 2013. Voor een bezoek aan museum Beelden aan Zee en de Sprookjesbeelden www.beeldenaanzee.nl en www.sprookjesbeeldenaanzee.nl

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-25 16:50:42 - 1879