Dagje uit dit weekend!

De leukste tips van DagjeWeg.NL

UITagenda DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 9 mei 2013 Cultuur Lage temperaturen en veel regen, maar met deze tips wordt het toch een stralend weekend! Voor de meesten zelfs een extra lang weekend, want het is ook nog eens Hemelvaartsdag. Bezoek een prachtige tentoonstelling over de inhuldigingen van zeven generaties Oranje, ga op de foto met Thomas de trein of geniet van lekkere hapjes tijdens Bijzonder Beeckestijn. Fijn weekend!

Thomas Weekend

Ja, hij is het echt! Thomas de Stoomlocomotief! Het populaire treintje uit de gelijknamige tv-serie komt van 9 tot en met 12 mei 2013 helemaal uit Engeland naar het Spoorwegmuseum. Hier kan hij rekenen op een heleboel jonge fans, die hem graag willen ontmoeten. In het hele museum speelt Thomas de hoofdrol. Een groot speelkleed van 400 vierkante meter ligt vol met Thomas-speelgoed en op de speeltafels mag iedereen knutselen en bouwen met Thomas. En natuurlijk op de foto met Thomas en zijn vrienden Henry en Emily.

9 mei tot en met 12 mei 2013.
Toegangsprijzen: 16,- euro, kinderen tot en met drie jaar gratis.

Bijzonder Beeckestijn

Het zonnetje gaat dit jaar extra zijn best doen tijdens Bijzonder Beeckestijn. Dat wordt genieten van nieuwe trendy shops. En er valt nu heel veel te beleven. Proef lekkere, pure en gemakkelijk te maken fingerfood recepten voor jou en je lijn. Doe mee met de vele creatieve activiteiten. Volg een Yoga-sessie of een Salsa Les. Of neem plaats in de Fish Spa. Een fair van samen gezellig genieten. Vlij neer bij de vijver. Kortom een bezoek aan Bijzonder Beeckestijn inspireert en verrast!

9 mei tot en met 12 mei 2013.
Toegangsprijzen: 15,- euro voor volwassenen, kinderen tot en met twaalf jaar gratis.

Zeven generaties Oranje

Het is nog maar een week geleden dat prinses Beatrix afscheid nam van de troon op het balkon van het Paleis op de Dam. Daarom staat de Nieuwe Kerk Amsterdam vanaf 11 mei 2013 precies honderd dagen lang in het teken van de inhuldigingen van zeven generaties Oranje. Van de koningen Willem I, II en III, de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix tot en met koning Willem-Alexander. Prachtige historische objecten uit de collectie van onder andere de NOS, het Koninklijk Huisarchief en het Rijksmuseum nemen bezoekers mee op een reis door de tijd in de tentoonstelling Ingehuldigd! De Oranjes en De Nieuwe Kerk

11 mei tot en met 18 augustus 2013.
Toegangsprijzen: 15,- euro voor volwassenen en kinderen gratis.

Moederdag in de Orchideeën Hoeve

Zet je moeder in het zonnetje en bezoek de prachtige Orchideeën Hoeve. Op Moederdag, 12 mei 2013, mogen alle moeders gratis naar binnen. Onder het dak van De Orchideeën Hoeve groeien en bloeien drieduizend orchideeën en fladderen er ook prachtige vlinders en papegaaien rond. Via een wandelpad ontdek je de vier verschillende tuinen waarmee je reist van werelddeel naar werelddeel. Ook erg leuk: boek er een manicure-behandeling voor je moeder bij, midden tussen de prachtige planten.

Elke dag geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Toegangsprijzen: 9,50 euro voor volwassenen en gratis voor moeders.

Cultifest

Een tripje over de Arabische grenzen, zonder het vliegtuig te pakken? Dat kan tijdens een bezoek aan het Cultifest in de Brabanthallen in Den Bosch. Op de bazaar staan allerlei verschillende kraampjes met huishoudelijke artikelen, kleding, sieraden, kruiden en specerijen. Ook is het heerlijk genieten van hapjes uit de Arabische keuken. En lekker aan de slag? Doe dan mee met een percussie workshop, geniet van live optredens, of doe mee met een demonstratie Bollywood dansen!

9 mei tot en met 12 mei 2013.
Toegangsprijzen: 5,- euro voor volwassenen, kinderen tot en met twaalf jaar gratis.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 9 mei 2013 - 721