1

Een varken is meer dan een hamlapje

Enorme fototentoonstelling over 'vergeten dieren'

Fototentoonstelling Het Vergeten Dier Nieuws door

archief oud artikel 8 mei 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een broodje kroket, een salade met gerookte kip of een plakje salami: hartstikke lekker! Maar soms sta je niet stil bij het proces wat daar aan vooraf gaat. Vandaag is op de Westermarkt in Amsterdam een tentoonstelling te zien over Het Vergeten Dier. In totaal 22 enorme foto's vertellen het verhaal over het dier achter het voedsel.

Een beetje confronterend is het wel, de gratis tentoonstelling Het Vergeten Dier. Maar misschien is het ook wel eens goed om na te denken over het verhaal achter ons voedsel. Vanaf vandaag staat er 22 enorme foto's op de Westermarkt in Amsterdam van dieren die niet zo vrolijk kunnen rondscharrelen.

Knuffelen met varkens

Ook erg leuk: een bezoekje aan Het Beloofde Varkensland. Hier maak je kennis met de persoonlijkheid achter het varken. Billie Bofkont, Mannetje Bromsnor, Vrouw Vos en Miss Universe. Ze lopen allemaal rond in Het Beloofde Varkensland. Een varken is misschien een vreemd wezen om mee te knuffelen, maar hier kan het.

Ook leuk: knuffelen met een koe!
Ook leuk en gezellig: knuffelen met een koe!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 8 mei 2013 - 318