1

Kletterende zwaarden op Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek Nieuws door

archief oud artikel 11 mei 2013 Geschiedenis Een middeleeuws spektakel barst dit weekend los op Kasteel Hoensbroek. Ridders en marktlui bevolken de oude burcht, waar hun kampement toegankelijk is voor iedere belangstellende. Samen vormen ze een interessant historisch tafereel, waar van alles te zien en te beleven valt.

De paarden galopperen al onrustig rond in hun kleurige uitdossing, terwijl de ridders hun helmen nog eens rechtzetten. Het jaarlijkse Riddertoernooi is hun hoogtepunt! Kijk toe hun ze hun vechtkunsten tonen en de lansen breken en uiteindelijk elkaar met zwaarden te lijf gaan. Een bloedstollend schouwspel! De riddergroep 'Ridders te Paard' brengt de Middeleeuwen terug naar Kasteel Hoensbroek. Naast de strijdende ridders krijgen bezoekers dit weekend nog veel meer te zien. In het ridderkampement gaat het dagelijks leven verder en oefenen ambachtslieden hun vak uit. Maak kennis met de ganzenhoeder en leer zelf zwaardvechten en boogschieten.

Historie van Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de grootste kastelen van Nederland. Het alleroudste stukje van de enorme burcht dateert uit 1360. Het kasteel is populair bij dagjesmensen, die graag door meer dan veertig zalen en vertrekken dwalen. Bewonder roemrijke zalen uit de 18e eeuw, de plafondschilderingen en de kroonluchters. En voel de spanning tijdens de zoektocht naar de Geheime Kamer!

Bezoekersinformatie

Riddertoernooi op Kasteel Hoensbroek.
11 & 12 mei, 18, 19 en 20 mei 2013.
Toegang: € 12,50 voor volwassenen en € 10,- voor kinderen. Kinderen onder de vier jaar krijgen gratis toegang.

Kaarten zijn ter plaatse bij de kassa of vooraf online te koop.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 mei 2013 - 212