1

Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 11 mei 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Zaterdag

De blauwe jurk van Màxima

Het is nog maar een week geleden dat prinses Beatrix afscheid nam van de troon op het balkon van het Paleis op de Dam. In Paleis Het Loo is de tijd even stilgezet. Hier zijn allerlei bijzondere dingen van de kroningsdag te zien. Zoals de kroon, scepter en rijksappel, zien. Ook de inhuldigingsmantel die Koning Willem-Alexander droeg en de troonzetels van het nieuwe koningspaar hebben een plekje in het museum. Het rokkostuum van Koning Willem-Alexander èn de japon van Koningin Máxima maken deze eenmalige bijzondere presentatie compleet.

Nog te zien tot en met 16 juni 2013.
Toegangsprijzen: 14,50 euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Thomas Weekend

Ja, hij is het echt! Thomas de Stoomlocomotief! Het populaire treintje uit de gelijknamige tv-serie komt van 9 tot en met 12 mei 2013 helemaal uit Engeland naar het Spoorwegmuseum. Hier kan hij rekenen op een heleboel jonge fans, die hem graag willen ontmoeten. In het hele museum speelt Thomas de hoofdrol. Een groot speelkleed van 400 vierkante meter ligt vol met Thomas-speelgoed en op de speeltafels mag iedereen knutselen en bouwen met Thomas. En natuurlijk op de foto met Thomas en zijn vrienden Henry en Emily.

9 mei tot en met 12 mei 2013.
Toegangsprijzen: 16,- euro, kinderen tot en met drie jaar gratis.

Zondag

Bijzonder Beeckestijn

Het zonnetje gaat dit jaar extra zijn best doen tijdens Bijzonder Beeckestijn. Dat wordt genieten van nieuwe trendy shops. En er valt nu heel veel te beleven. Proef lekkere, pure en gemakkelijk te maken fingerfood recepten voor jou en je lijn. Doe mee met de vele creatieve activiteiten. Volg een Yoga-sessie of een Salsa Les. Of neem plaats in de Fish Spa. Een fair van samen gezellig genieten. Vlij neer bij de vijver. Kortom een bezoek aan Bijzonder Beeckestijn inspireert en verrast!

9 mei tot en met 12 mei 2013.
Toegangsprijzen: 15,- euro voor volwassenen, kinderen tot en met twaalf jaar gratis.

Nationale Molendag

Zo gaat de molen, de molen, de molen... Dit weekend zijn ze weer vol in bedrijf: de Hollandse molens! Tijdens de Nationale Molendag 2013 draaien zoveel mogelijk molens en organiseren de molenaars leuke activiteiten voor iedereen. Tijdens de Molendagen is er van alles te doen. Van muziekfeesten tot pannenkoeken bakken en van molenmarkten tot fietsroutes. Ook kun je bijvoorbeeld een waterorgeltje maken of leren hoe een klomp gemaakt wordt.

11 en 12 mei 2013.
Toegangsprijzen: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 mei 2013 - 58