1

Swingen in jazzy Breda

Jazz Festival Breda brengt muziek en gezelligheid

Breda Jazz Festival Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2013 Cultuur Breda, Noord-Brabant Net als de voorgaande 42 jaar is ook nu de binnenstad van Breda het podium voor een hele rij diverse jazzartiesten. In vier dagen tijd trakteert het Breda Jazz Festival de bezoekers op zo'n 180 verschillende optredens. Het festival duurt nog tot en met 12 mei.

Ieder jaar op Hemelvaartsdag barst het Breda Jazz Festival los in de Brabantse binnenstad. Uit heel Nederland, maar ook van buiten de landsgrenzen komen jazzliefhebbers hun hart ophalen tijdens dit gezellige festival. Het evenement is gratis toegankelijk, alle concerten in de buitenlucht zijn voor iedereen om van te genieten. De meeste artiesten komen uit het buitenland, van Amerika tot Japan, maar ook uit eigen land komt er echt jazztalent naar Breda. New Orleans rhythm & blues, jump swing, go-go, P-funk en rocksteady: het swingt de pan uit!

Doe mee aan een jazzy workshop!

Meer doen dan alleen luisteren? Doe dan mee met één van de drie workshops die tijdens het festival op het programma staan. De Lindyhop dansen bijvoorbeeld in theater de Avenue. Iedereen krijgt deze swingdans onder de knie tijdens de workshop onder leiding van The Savoy Dancers. Een bijpassende outfit ligt klaar in de winkel van Sinkel en pas op, want de fotocamera's staan klaar! Behalve deze swingende workshop mogen bezoekers zich ook wagen aan de Funky Melodians Brass Band' workshop en de workshop mondharmonica.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 mei 2013 - 194