Indisch feestje vieren op Tong Tong Fair

Indische cultuur bruist voor de 55e keer in Den Haag

Tong Tong Fair Den Haag Nieuws door

archief oud artikel 23 mei 2013 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Op de Grand Pasar van de Tong Tong Fair waant iedereen zich voor een dag in Zuidoost-Azië. Schitterende hebbedingetjes voor een euro en antieke schatten van grote waarde liggen uitgestald in de verschillende kraampjes. Struin rond en snuif de Indische cultuur op, die op allerlei verschillende manieren tot je komt op de Tong Tong Fair in Den Haag.

Met de Tong Tong Fair heeft Den Haag een bijzonder evenement in huis. Het festival is namelijk het grootste Indonesische festival ter wereld en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. De Indische cultuur komt hier op allerlei manieren samen. Door muziek bijvoorbeeld en door dans. En natuurlijk door eten! Spekkoek, saté, gado-gado en rendang, overal vandaan kruipt de geur van heerlijk Indisch voedsel in de neus van de bezoekers. Overal mag gegeten worden, ook in de theaters. Je hoeft dus niets te missen van het programma en kunt toch proeven van al dat lekkers.

Muziek en dans uit Indonesië

Eén van de muziekstijlen die op de Tong Tong Fair klinkt is de krontjong. Deze stijl dankt zijn naam aan de combinatie van een vijfsnarige gitaar die van oorsprong uit Portugal kwam en een tamboerijn of voetbelletjes. De volks- en straatliedjes zijn door invloeden met andere stijlen nog steeds springlevend en populair. Benieuwd hoe dit klinkt? Kom dan luisteren naar de koningin van de krontjong: krontjongzangeres Waldjinah.

Workshops

Behalve veel zien, horen en proeven kunnen bezoekers van de Tong Tong Fair ook veel doen! Op het programma staan diverse workshops, zoals sambal maken of oefenen in het geven van een Indische massage. Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen aan een workshop vliegers maken of poppenspel.

Bezoekersinformatie

Tong Tong Fair 2013
Van 22 mei tot en met 2 juni 2013.
Toegang: € 12,50 op doordeweekse dagen, € 16,-. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar betalen iedere dag € 4,50 entree.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 mei 2013 - 511