Klassieke klanken in de hofstad

Zevende editie van Festival Classique

Festival Classique Nieuws door

archief oud artikel 14 juni 2013 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Klassieke muziek is voor iedereen. Dat is de boodschap van Festival Classique, wat de komende acht dagen verschillende podia in de binnenstad van Den Haag vult met muziek en dans. Concerten voor baby's, stiekeme concerten en natuurlijk de beroemde concerten op de Hofvijver. Luister en geniet, of doe actief mee met een workshop.

Een breed publiek kan genieten van de muziek waarmee Festival Classique de hofstad vult. Alle concerten zijn speciaal voor het festival bedacht en in elkaar gezet, dus bezoekers moeten er nu bij zijn. Ook voor de zevende editie zocht de organisatie weer naar opvallende locaties voor de concerten. Een druivenkas bijvoorbeeld, waar harpiste Anna Steinkogler de muzikale kant van druiven laat zien. Concerten van Festival Classiqueduren niet langer dan één uur, hebben geen pauze en worden vaak gepresenteerd door iemand die zich betrokken voelt bij het verhaal van een bepaald concert. Dit alles verlaagt de drempel voor bezoekers die onbekend zijn met klassieke concerten. De organisatie van Festival Classique nodigt iedereen uit! "Of je nu een fervent concertbezoeker bent, of dat je Bach vooral kent van die paddenstoelen in de Efteling."

Klassieke muziek voor kinderen

De Babyconcerten van Festival Classique zijn ieder jaar opnieuw uitverkocht en ook dit jaar staan ze weer op het programma. Speciaal voor baby's van 4 tot 14 maanden spelen musici de mooiste muziek gecombineerd met lichteffecten in het Nationale Toneel Gebouw. De kleintjes mogen ondertussen gerust rondkruipen! Ook voor andere leeftijdsgroepen staan er speciale concerten op het programma. En na afloop van de Peuter- en Kleuterconcerten kunnen ze zelf aan de slag tijdens de Kinderworkshops!

Clandestiene concerten

Je wilt een concert bezoeken, maar waar je moet zijn? Niemand weet waar de Clandestiene Concerten van Festival Classique plaatsvinden, tot aan de boeking. Deze speciale concerten op het programma van Festival Classique halen een stukje Nederlandse geschiedenis naar boven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog mochten muzikanten niet meer optreden en zochten ze een podium in het geniep. Op zondag 16 juni genieten luisteraars naar verschillende verzets- en vrijheidsliederen. Eén van de componisten is Henriëtte Bosmans. Zij ontsnapte ooit tijdens een inval bij een clandestien concert door over een tuinhekje te springen.

Bezoekersinformatie Festival Classique

Festival Classique.
Van 14 tot en met 23 juni 2013.
Toegang: voor elk concert verschillend.

Laatst gewijzigd: 2013-06-14 17:21:59 · Gepubliceerd: 14 juni 2013 - 260