1

Op jacht naar waterdiertjes

Laarzen aan en vissen maar met je schepnetje. Wat vang jij?

Waterdiertjes zoeken in Grafelijkheidsduinen Nieuws door

archief oud artikel 17 juli 2013 Natuur Den Helder, Noord-Holland Trek vandaag lekker de duinen in bij Den Helder! Daar kun je op avontuur, samen met een schepnetje en een emmer. Vandaag kun je er waterbeestjes vangen!

Zin om iets leuks te doen op deze woensdagmiddag? Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen mee op jacht naar waterdieren. Ze zitten verstopt in de poeltjes in de duinen, het water wemelt van padden, salamanders, watermijten en bootsmannetjes! Laarzen aan en lekker vissen met je schepnetje en de vangst stop je in een speciaal loeppotje, waardoor je de beestjes vergroot ziet. Zo kun je ze op je gemak bekijken.
Vind je de diertjes er eng uitzien? Misschien valt het mee als je hoort waarom ze er zo uitzien. Op de zoekkaarten kun je opzoeken welk diertje je hebt gevangen. Misschien vind je wel een jonge rugstreeppad, die zijn er deze tijd heel veel.

Volwassenen mogen als begeleider mee. Meld je wel even aan, dat kan via de website van GaatUMee.nl. Ter plaatse aanmelden en betalen is ook mogelijk, als er nog plekken over zijn. Vertrek vanaf de parkeerplaats voor Fort Kijkduin in Huisduinen.

Bezoekersinformatie

Waterbeestjes vangen
Woensdag 17 juli van 14:00 uur tot 15:30 uur.
Kosten: kinderen tot twaalf jaar: 3,50 euro. Volwassen begeleiders: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-07-17 08:43:43 · Gepubliceerd: 17 juli 2013 - 267