Knutsel je eigen caleidoscoop en kijk rond bij Escher

Escher meets Islamic Art! Nieuws door

archief oud artikel 20 augustus 2013 Den Haag, Zuid-Holland Maak je eigen caleidoscoop en bezoek daarna de tentoonstelling Escher Meets Islamic Art!. Met je zelfgemaakte kijker breng je het werk van Escher tot leven.

Maak een toverkijker

Een caleidoscoop is een soort 'toverkijker'. Als je er er in kijkt aan de ene kant zorgt het licht via de andere kant dat er mooie reflecties te zien zijn. Knutsel nu zelf in het Tropenmuseum je eigen caleidoscoop in elkaar. Daarna ga je op ontdekkingstocht langs een tentoonstelling van de bekende kunstenaar en graficus M.C. Escher. In het Tropenmuseum en Escher in het Paleis zijn nu twee tentoonstellingen te bezichtigen die laten zien hoe Escher zich liet inspireren door islamitische kunst. Dat betekent een bijzondere culturele ontmoeting!

Inspiratie uit het buitenland

Toen Escher eens een reis naar Spanje maakte, veranderde dat zijn leven en zijn werk voorgoed. Hij bezocht daar het Alhambra, een middeleeuws paleis en fort in Zuid-Spanje. De patronen intrigeerden hem en later kopieerde hij deze patronen en maakte hij zijn eigen variaties.
In de expositie worden islamitische voorwerpen getoond en ook het werk van Escher zelf.

Escher werd geïntrigeerd door de Zuid-Spaanse Alhambra

Bezoekersinformatie

Maak je eigen caleidoscoop en bekijk het werk van M.C. Escher eens op een andere manier!
Workshop in het Tropenmuseum
Aanvang: 11:00 uur.
Toegang: 8,00 euro, reserveren is niet mogelijk.

Laatst gewijzigd: 2013-08-20 08:26:10 · Gepubliceerd: 2013-08-19 16:55:35 - 344