Teylers trapt af met een boekenfeestje

Boekenfeestje in het Teylers Museum Nieuws door

archief oud artikel 15 september 2013 Haarlem, Noord-Holland Teylers Museum trapt het nieuwe culturele seizoen af met een uitgebreide editie van Teylers Ontmoet. Kunst en kennis staan al sinds de achttiende eeuw centraal in het oudste museum van Nederland. Vier vandaag de wetenschap en cultuur mee in Haarlem.

Teylers Ontmoet is een maandelijkse interviewreeks met schrijvers die nieuwe boeken hebben geschreven over natuurwetenschap, natuurlijke historie, cultuur en reizen. Maar naast de nieuwe aanwinsten, worden ook enkele van de oudste boeken van de wereld getoond, die normaal gesproken niet van dichtbij te zien zijn. De boekenmiddag vindt plaats in de historische Gehoorzaal van Teylers in het Teylers Museum.

Te doen

Het boek van William Hamiltons Campi Phlegraei: observations on the volcanos of the two Sicilies wordt besproken en getoond. Dit vulkaanboek uit 1776 wordt het mooist geïllustreerde vulkaanboek ter wereld genoemd. Ook wordt de zesdelige Atlas Maior uit 1725-1750 getoond ,volgens kenners de mooiste ingekleurde Nederlandse atlas ooit. Jacco Hogeweg wordt geïnterviewd over zijn boek over de bekende Hollandse womainzer uit de achttiende eeuw: Don Juan. Barber van de Pol praat over haar boek 'Zingen is geluk' en Govert Schilling heeft een boek geschreven over kosmische inslagen. Al met al een gevarieerd en boeiend programma. Een rondleiding door de negentiende-eeuwse bibliotheek is inbegrepen. Kortom: echte boekenwurmen en liefhebbers van historische boeken en bibliotheken komen hier volledig aan hun trekken. Het nieuwe culturele seizoen start met een knal in Haarlem!

Bezoekersinformatie

Teylers Ontmoet: Aftrap van het culturele seizoen
In het Teylers Museum
Zondag 15 september, van 13:00 uur tot 16:30 uur.
Entree: gratis

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:21:24 · Gepubliceerd: 15 september 2013 - 286