1

Romantisch dagje voor twee in de natuur

Geniet van elkaar en van deze romantische uitjes

Romantisch dagje weg Redactioneel door
Foto 1. Plan je date in de natuur! Foto: Pexels.

15 oktober 2019 bijgewerkt: 6 juni 2023 Natuur Landelijk Een gouden zonnetje schijnt vriendelijk door de ramen, de nevel hangt nog eventjes tussen de bomen, een frisse wind prikkelt je neusgaten... Een ideale dag voor een romantisch dagje in de natuur. Het is buiten prachtig! Maak een flinke wandeling door het kleurige bos bijvoorbeeld! Maar er is veel meer mogelijk, ook als het weer wat slechter is. Samen onder een paraplu was nog nooit zo leuk.

Zacht glooiende heidevelden

Voor zacht glooiende heidevelden met plassen, vennetjes, bos en stuifzand ga je naar Nationaal Park Dwingelderveld in Ruinen. De schitterende omgeving leent zich uitstekend voor een ritje te paard, een tocht per fiets of voor een ontspannen wandeling. Kleed je warm aan, vul een thermoskan met koffie en stop broodjes in de rugzak. De dag kan niet meer stuk! Om helemaal in de sferen te blijven, rust je na een fikse tocht uit bij Pannenkoekenrestaurant De Bospub in Dwingeloo. Hier staan meer dan honderd verschillende pannenkoeken op het menu. Een perfecte afsluiter voor een heerlijk dagje uit.

Stille wildernis

Het schitterende eiland Tiengemeten is the place to be als je lekker met z'n tweeën wilt zijn. Al struinend kom je misschien wel een Schotse Hooglander tegen of roofvogels. Het eilandje ligt midden in het Haringvliet en heeft diverse wandelroutes voor je klaar liggen. Bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt Rietheuvel op de westpunt. Daar is het lekker uitrusten en als je zin hebt om een picknickmand mee te sjouwen, dan kun je hier heerlijk een hapje eten. Uitpuffen kan ook bij een bezoekerscentrum of restaurant. Er zijn hier onverharde paden, dus trek stevige schoenen aan.

Biesbosch MuseumEiland

Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is ook een aanrader voor gezwijmel met z'n tweeën. Het bijzondere museumgebouw is sowieso al een bezoekje waard, maar je kunt je ook afzonderen in het gratis toegankelijke buitenmuseum en genieten van een geruisloze tocht met de rondvaartboot. Deze rondvaart is overigens niet gratis. Wil je gezellig hand in hand rondfietsen? Huur dan een fiets en verken het eiland weer op een heel andere manier. Smul daarna van een lekker biologisch broodje of biertje op het terras, met een prachtig uitzicht op de omringende natuur.

Blote voeten

Kom op, trek je schoenen en sokken uit en laat elkaar je benen maar eens zien! Als je het Blotevoetenpad in Opende samen hebt gelopen, heb je daarna weinig geheimen meer voor elkaar. Modder, een touwbrug en water: je voeten krijgen heel wat te verduren, maar de wandeltocht is een heerlijke ervaring. Rijd daarna een stukje verder naar Bakkeveen, waar je Theehuis De Slotplaats vindt, dat hoort bij een mooi landgoed. Romantischer kan bijna niet! Er is een mooie theetuin, maar als het regent of koud is, gaat de open haard aan.

Naar de Ardennen

Heb je zin om wat langer weg te gaan en een weekendje van de natuur te genieten? Goed idee! Dan is de Ardennen een toplocatie: goed aan te rijden, prachtige natuur en schattige huisjes. Verras je geliefde met een romantisch nachtje weg in de Ardennen! Slapen in een vogelnest, op een vlot of in een knusse huifkar: origineel en onvergetelijk.

Op het strand

Als het goed is heb je toch alleen maar oog voor elkaar, dus trek je laarzen aan en geniet van een dagje strand in het najaar. Hand in hand door een stormachtige branding lopen kan nergens tegenop. Bezoek ook samen de Pier in Scheveningen, een all time klassieker voor stelletjes. Je kunt er gratis op en je hebt er prachtig uitzicht op de zee. Daarna is het goed vertoeven bij Beach Club El Niño of een andere leuke strandtent, voor warme chocolademelk of heerlijke tapas.

Ook leuk en romantisch

Foto 2. Hoe maak jij er een romantisch dagje van? Foto: Pexels.

Laatst gewijzigd: 2023-06-06 15:49:07 · Gepubliceerd: 15 oktober 2019 - 88965

Activiteiten Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Vanaf volgende week te bezoeken

Vogels en planten kijken in de Bantpolder


Boswachter Hans Gartner neemt je mee op excursie in en rond de Bantpolder. Hans heeft zijn hele leven gewerkt als boswachter en kan als geen ander vertellen over de geschiedenis van het...

Duinsafari op Schiermonnikoog


Tijdens deze struintocht in het duingebied ga je samen met de boswachter op zoek naar sporen van grote n kleine grazers en naar bijzondere bloemen en planten. Hopelijk de grazers zelf ook wel tegen.

Wolvenexcursie Dwingelderveld


Wat weten we eigenlijk van de wolf? Tijdens deze excursie gaan we gn echte wolf zien, maar we gaan wel dieper in op wolven in het algemeen; hoe herken je een wolvenspoor, hoe oud worden ze, hoe...

Beklim de Watertoren in Sint Jansklooster


Vanaf de watertoren in Sint Jansklooster heb je een prachtig uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden: een waterrijk landschap met een eeuwenoude historie.

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen


Ontdek de geheimen van eendenkooi Breukeleveen!

Vaartocht naar de oudste aalscholverkolonie


Varen door het prachtige landschap van De Wieden om aan land te gaan bij de observatiehut bij de oudste aalscholverkolonie van Nederland.

Koningsdag Excursie - Ontdek de fascinatie van de Oranjes voor de Sint-Pietersberg


Wat bracht het Koningshuis tussen 1842 en 1925 meer dan 5 keer naar Slavante? En waar zetelde zich de aartsvijand van Willem van Oranje?

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen


Ontdek de geheimen van eendenkooi Breukeleveen!

Koningsdagwandeling, genieten van de veelzijdige natuur en de rust in het Zwanenwater


Op zoek naar rust, ruimte en stilte op deze feestelijke dag? En de unieke natuur van het Zwanenwater ontdekken? Ga met de boswachter mee op pad!

Beklim de Watertoren in Sint Jansklooster


Vanaf de watertoren in Sint Jansklooster heb je een prachtig uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden: een waterrijk landschap met een eeuwenoude historie.

Eendenkooi Schiermonnikoog


Een eendenkooi is van oudsher een oase van rust. Eenden komen er graag een bezoekje brengen. Kom de mooi gerestaureerde eendenkooi bekijken en ga mee met de kooiker die vertelt over zijn oude ambacht.

Wadden experience


Ga mee op de Wadden Experience en doorklief stukken van de Waddenzee en de Noordzee. Beleef de Wadden op een unieke en avontuurlijke manier.

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen


Ontdek de geheimen van eendenkooi Breukeleveen!

Balgexpres op Schiermonnikoog


Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel


Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten.

Robbentocht vanaf Schiermonnikoog


Even op visite bij de zeehonden.We nemen jullie mee het wad op en gaan op bezoek bij deze bijzondere zeedieren.

Vroege vogels wandeling in het Zwanenwater


Geniet in alle rust van ontwakende natuur en vogels in het Zwanenwater. Luister, bewonder en geniet!

Vroege vogels in Smeerling


Het is volop lente en dat merk je aan de vogels.Ze hebben het druk, zoeken verkering, verloven en beloven elkaar trouw voor zover het gaat om hun nageslacht groot te brengen.Dat moet allemaal erg...

Stilte vaartocht - De Wieden


Vaar in alle rust door de stille pracht van De Wieden, aan het begin of juist aan het einde van de dag. Een intense natuurervaring!

Vogelwandeling Lente op Landgoed Haarzuilens


Ben je ook dol op vogels? Pak dan je verrekijker en ga samen met de boswachter op zoek naar de verschillende vogelsoorten die zich in de lente op Landgoed Haarzuilens bevinden!

Vreemde vogels in De Onlanden


De Onlanden zijn het huis van vele vogelsoorten. Samen met de boswachter gaan we op zoek naar specifieke broedvogels in het natuurgebied.

Wildsafari op de Veluwe bij Ermelo


Loop samen met de boswachter langs de langste beek van de Veluwe en ga op zoek naar sporen van edelherten, wilde zwijnen, vossen en reen.

Vroege vogels op Veluwezoom


Ga mee op een heerlijke ochtendwandeling met onze gids en luister naar de voorjaarszang van verschillende vogels op Veluwezoom

Bunkerexcursie, Slot Haamstede


Wandel mee door het slotbos en neem een kijkje in de normaal gesloten bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bij Slot Haamstede.

OERRR Eten uit de natuur in ’s-Graveland


Ga samen met de boswachter op ontdekkingstocht en speur naar eetbare planten in de natuur! Wilde planten? Absoluut! In Nederland zijn veel wilde planten niet alleen eetbaar, maar ook nog eens...