1

Gluren bij de buren

Werelds wonen in het oude westen

Gluren bij de buren Nieuws door

archief oud artikel 11 oktober 2013 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Wat begeeft zich achter de gevels van het Rotterdamse Oude Westen? Hoe is dat, wonen in een oude loods? En zorgt zo'n klushuis nu echt voor 'Help, mijn man is klusser'-taferelen? Met Gluren bij de buren leer je Rotterdam op een hele andere manier kennen!

Ontdek de verhalen van het Rotterdamse Oude Westen met Gluren bij de buren op zaterdag 12 oktober. Fiets of wandel met een gids door de karakteristieke volksbuurt. Buurtbewoners zetten hun deuren wagenwijd open en geven maar al te graag een rondleiding door hun huis. In het Oude Westen komen allerlei culturen samen. In combinatie met een roerige geschiedenis en de ontwikkeling tot authentieke buurt vol leven levert dat interessante anekdotes op.

Meedoen aan een fiets- of wandeltoer is niet noodzakelijk: bekijk verschillende woningen op eigen gelegenheid! Tussen 12:00 en 16:00 uur zijn er allerlei projecten te bezoeken, waar architecten hun ideeën met je delen. Om 16:00 uur wordt de dag met een korte terugblik afgesloten in de Rotterdamse Schouwburg.

Roerige geschiedenis en interessante anekdotes
Blijf nog even in Rotterdam hangen en combineer Gluren bij de buren met een overnachting in Hotel New York, een perfect uitgangspunt voor ieder Rotterdams uitstapje! Bezoek bijvoorbeeld het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) 2013.

Laatst gewijzigd: 2013-10-11 11:59:35 · Gepubliceerd: 11 oktober 2013 - 471