1

IDFA: Paradijs voor documentaireliefhebbers

Bijzondere verhalen van over de hele wereld, gevangen in een documentaire

IDFA in volle gang Nieuws door

archief oud artikel 19 november 2014 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Smullen van de beste documentaires, dat doe je in Amsterdam, van 19 tot en met 30 november! Het IDFA-festival staat elk jaar weer garant voor bijzondere verhalen en beelden.

Programma van IDFA

Het programma van het IDFA-festival bestaat uit zo'n 300 internationale documentaires. Voor iedereen is er iets naar zijn of haar smaak te vinden. Maar één ding hebben de documentaires gemeen: ze zetten aan tot denken en nodigen uit tot discussie. Het zijn bijzondere verhalen over de wereld om ons heen, schokkend of onthullend, vaak ook grappig of ontroerend. IDFA is daarom een levendige ontmoetingsplek voor filmmakers en publiek. Nergens ter wereld vind je zoveel kwaliteitsdocumentaires, enthousiastelingen en documentairemakers bij elkaar. Bekijk het volledige programma van IDFA.

Themadagen tijdens IDFA

Dit jaar zijn er speciale themadagen over een specifiek onderwerp. De Franstalige televisiezender TV5MONDE laat zaterdag 22 november Franstalige documentaires zien. Zondag 23 november zijn er vier documentaires over mensenrechter, georganiseerd door Movies that Matter. Maandag 24 november is de Queer Day, met vijf documentaires over homoseksualiteit, homorechtenactivisme en gender. Woensdag 26 november worden drie documentaires over kunst vertoond, ter ere van het twintigjarig bestaan van NTR's Het Uur van de Wolf. Donderdag 27 november staat het thema duurzaamheid centraal in de Green Screen Day.

Praktische informatie

IDFA - International Documentary Film Festival Amsterdam
Van woensdag 19 tot en met zondag 30 november 2014, er zijn voorstellingen tussen 09:00 uur en 01:00 uur.
Een ticket voor een voorstelling kost 10,00 euro per persoon, maar er is ook een Voordeelpas te koop. Net als met een CJP- of studentenpas of met de Stadspas Amsterdam betaal je dan maar 7,50 euro per voorstelling.
De docu's zijn op twaalf locaties te zien: Pathé Tuschinski, Pathé De Munt, De Brakke Grond, Eye Filmmuseum, Melkweg, Podium Mozaïek, Het Ketelhuis, De Kleine Komedie, DeLaMar Theater, De Balie en het Bijlmerparktheater.

Laatst gewijzigd: 2014-11-25 08:48:58 · Gepubliceerd: 19 november 2014 - 345