1

Uit met de kids op zondag

Leuke kinderactiviteiten

Uit met kinderen Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2014 Toerisme Weekend betekent quality time met de kinderen. Gelukkig is het kinderprogramma van zondag 26 januari goed gevuld. DagjeWeg.NL geeft wat tips. Wat wordt het: stoere lego-constructies bouwen, zingen en dansen bij WiWaWit of het Zigeunermeisje of een blij vogelhuisje maken? Neem de kinderen mee uit en geniet van een heerlijk dagje uit!

LEGO-dag in Nieuw Land

Voor de kleine ingenieurs is er vandaag LEGO-dag in Nieuw Land. Ruil je legostenen op de ruilbeurs of doe mee aan de spannende speurwedstrijd tussen 14:00 en 15:00 uur. Bouw ook een landbouwwerktuig van de toekomst en win de LEGO-steentjesprijs!

Peutertheater Festival WiWaWit (2+)

Ga mee op ontdekkingsreis door winterwonderland met WiWaWit Peutertheater (2+). Val in de zachte sneeuw, glijd over het harde ijs en bibber van de kou, terwijl je samen de wereld onder al die witte sneeuw ontdekt. Misschien blijft de winter buiten uit, maar in theater Zuidplein (Rotterdam) geniet je van heel veel winterpret!

Blije Vogels in het Speelgoedmuseum

Vrolijk de kale wintertuin op en maak je eigen voederhuisje met Blije Vogels in het Kinderwereld Speelgoedmuseum. Kom lekker knutselen en bouw een heel gewoon, leeg melkpak om tot een eigenzinnig kunstwerk waar de vogeltjes heerlijk kunnen dineren. Iedereen krijgt een zakje vogelvoer mee naar huis, dus de vogels kunnen dezelfde avond nog uiteten.

Het huilende Zigeunermeisje (3+)

Er zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen. Huilend, huilend, helemaal alleen.. En terecht, want het zigeunermeisje is verdrietig. Waarom zit ze in zo'n naar liedje? Waarom is ze niet op een steen in een veel blijer liedje geplaatst? Er zijn toch zat vrolijke liedjes? Maar het Zigeunermeisje van 11:00 en 15:00 uur in het MC Theater (Amsterdam) heeft geluk. Want net wanneer ze haar wens uitspreekt, verschijnt er een persoon uit een ander liedje. En daarna nog één, en nog één..

Is zondag niet zo'n geschikte dag om een dagje weg te gaan? DagjeWeg.NL heeft nog meer ideeën: ga een andere keer uit met de kinderen!

Laatst gewijzigd: 2014-01-24 16:39:29 · Gepubliceerd: 25 januari 2014 - 740