BODY WORLDS: The Happiness Project

Bezoek BODY WORLDS in Amsterdam

Boek tickets voor Body Worlds met korting Redactioneel door

archief oud artikel 13 augustus 2015 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Welke invloed heeft geluk op onze gezondheid? Dat ontdek je bij BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam. Deze nieuwe tentoonstelling van Gunther von Hagens voegt een compleet nieuw hoofdstuk toe aan de indrukwekkende reeks succesvolle BODY WORLDS tentoonstellingen. De reacties van pers en publiek zijn lovend.

'Een fascinerende must-see expositie, die een unieke en confronterende inkijk in het eigen lichaam geeft. The Happiness Project onthult de fysieke geheimen van geluk' ***** De interactieve expositie The Happiness Project vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk' op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. De tentoonstellingen van BODY WORLDS over het menselijk lichaam zijn wereldwijd al door ruim 40 miljoen mensen bezocht.

Boek tickets voor Body Worlds via DagjeWeg.NL Tickets. Bekijk de aanbieding.

Bezoekers leren in Amsterdam onder meer dat mensen die gelukkig zijn, enkele jaren langer leven dan mensen die ongelukkig zijn. Dat is goed nieuws in een land waarvan de bevolking al jaren tot de meest gelukkige mensen ter wereld behoort. Uit recent onderzoek van de World Health Organization (WHO) blijkt zelfs dat de Nederlandse jeugd tot de meest gelukkige van de hele westerse wereld mag worden gerekend.

The Happiness Project laat onder meer zien wat stress, overgewicht en roken voor effect hebben op het lichaam. En door te fietsen of schommelen ervaar je ter plaatse wat het effect is van beweging op je geluksgevoel. Zodat je de expositie wijzer én met een glimlach verlaat.

Wist je dat?

  • Je hersenen voor 80% uit water bestaan?
  • Je ogen gemiddeld 10.000.000 keer per jaar knipperen?
  • Hoe gelukkiger je bent, hoe meer antistoffen je lichaam aanmaakt?
  • Een mens gemiddeld 20.160 minuten in zijn leven kust?

BODY WORLDS is gebaseerd op een donorprogramma, waarbij de donor expliciet verklaard heeft dat zijn lichaam na overlijden mag worden getoond in de BODY WORLDS tentoonstellingen.

Laatst gewijzigd: 2020-06-10 15:24:36 · Gepubliceerd: 2014-02-06 16:52:41 - 16341