Rijkdom van dierenpracht in het Zuiden

De beste dierentuinen van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

Op naar de dierentuin! Redactioneel door

archief oud artikel 27 februari 2014 Toerisme Wandelen tussen slangen en reptielen en op bezoek bij machtige gorilla's en statige giraffen. Er is niets leukers dan een dagje dierentuin! De bezoekers van DagjeWeg.NL geven hun mening over verschillende dierenparken en dit zijn de best beoordeelde dierentuinen in het Zuiden!

1. Reptielenhuis De Aarde


"Kinderen mogen de dieren vasthouden, mooie locatie, vriendelijk personeel en de dieren zijn goed verzorgd. We komen zeker terug!" Schrijft een enthousiaste Graham Kersten over Reptielenhuis De Aarde in het Brabantse Breda. "Geweldig!" Vindt ook P. van der Linde: "Goede parkeergelegenheid, perfecte rondleiding, mooie dieren in goed verzorgde onderkomens." Het dierenpark scoort maar liefst een 9,3. Het wordt dan ook als bijzonder kindvriendelijk ervaren: "Wat een leuk, gastvrij, ontdekkend, divers, kindvriendelijk reptielenhuis is dit", aldus Pien. "Een kinderfeestje bij De Aarde heeft alles!" Roept Inge. "Spanning voor de kinderen en ontspanning voor de ouders. Ze halen alles uit de kast op een persoonlijke manier."

"Bij Reptielenhuis De Aarde mag je sommige dieren aanraken!"

2. Berkenhof's Tropical Zoo


"De passie waarmee deze familie hun bedrijf uitbaat en niet te vergeten uitbreid is fantastisch! Al drie jaar het leukste uitje van Zeeland, wat mij betreft volledig terecht!", vindt de enthousiaste Wouter over Berkenhof's Tropical Zoo in het Zeeuwse Kwadendamme. Hij is vooral blij met de kindervoorzieningen: "Voor de kindjes is er een geweldige speeljungle met zand, water en mooie houten speeltoestellen. Allemaal lekker binnen. Een hele dikke pluim!" N.N. sluit zich daar volledig bij aan: "Mooie tropical zoo met divers aanbod van dieren en planten, leuke Afrika-expo en fossielenmijn. En sinds kort is er ook een fantastische kidsjungle waar de kinderen zich uitstekend vermaken!" De dierentuin scoort een 8,5.

3. Gaia ZOO


Gaia ZOO in het Zuid-Limburgse Kerkrade is "aapjesachtig mooi", vindt L. Steffens. Hij geeft het park een 9: "Er wordt meerdere keren per dag een roofvogelshow gegeven. De vogels komen zâ dichtbij. Echt super!" "Het park is mooi overzichtelijk", schrijft Wieb. "Het is mooi, verzorgd en er zijn veel leuke dieren. Een goed park om een volle ochtend en begin van de middag te vullen!" "Het is een heel mooi en ruim opgezet park", aldus Jolanda Jansen. "De dieren hebben enorm veel ruimte en de medewerkers zijn enthousiast. Voor herhaling vatbaar!"

Andere dierenparken in de buurt:

Meer Nederlandse dierentuinen:

Bezoek ook de best beoordeelde dierentuinen van Overijssel, Flevoland en Gelderland, de best beoordeelde dierentuinen van Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht en de de best beoordeelde dierentuinen van Groningen, Friesland en Drenthe.

Laatst gewijzigd: 2014-02-27 16:44:50 · Gepubliceerd: 27 februari 2014 - 1744