Sensationeel circus in Amsterdam

Cirque du Soleil brengt een wervelende show vol humor en acrobatiek

Cirque du Soleil - KOOZA Nieuws door

archief oud artikel 18 maart 2014 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het heet een circus, maar Cirque du Soleil is meer dan een paar clowns en wat leuke trucs. Een echte show met een verhaal, schitterende kostuums en vernieuwende acts: dat is KOOZA! Deze show, over een eenzame man die zijn plekje in de wereld zoekt, is nu te zien in Amsterdam.

De Onschuldige, de hoofdpersoon van KOOZA, dwaalt door de wereld van de Onheilstoker. Hij ontmoet hier allerlei personages, van de koning der dwazen tot een hele brutale hond. Maar het spannendst is nog wel de ontmoeting met zijn eigen ziel. Heftige thema's voor een circus! Toch weet Cirque du Soleil dit goed uit te voeren, als we de recensies mogen geloven. Bekijk hier vast een voorproefje:

Acts in KOOZA

De artiesten van Cirque du Soleil wringen zich letterlijk in allerlei bochten om de bezoekers te vermaken. Op metershoge stapels met stoelen balanceren ze en laten ze zien hoe flexibel het lichaam is. Het is bijna eng om naar te kijken. Op de eenwieler dansen twee artiesten een pas de deux en een groepje slangenmensen neemt razendsnel en in vloeiende bewegingen steeds nieuwe vormen aan. Een wonderlijk schouwspel.

Amsterdam

Al zes jaar lang reist de show KOOZA over de wereld. En nu, voor het eerst, strijken de artiesten neer in Amsterdam. Nog tot eind april kunnen bezoekers een kaartje kopen voor het spektakel bij de Amsterdam ArenA.

Bezoekersinformatie

KOOZA van Cirque du Soleil. Van 13 maart tot 27 april 2014.
Toegang: prijzen vanaf € 35,50 voor volwassenen en € 25,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-03-18 09:52:36 · Gepubliceerd: 18 maart 2014 - 674