1

Vier het voorjaar!

Museum Catharijneconvent haalt Feest! in huis

Vier het voorjaar! in Museum Catharijneconvent Redactioneel door
Vier Pasen in Museum Catharijne Convent

archief oud artikel 2 april 2014 Cultuur Utrecht, Utrecht Voorjaar. Lammetjes in de wei, lekker naar buiten en vooral heel veel vrije dagen. Maar waarom zijn we eigenlijk vrij met Pasen? Wat vieren we met Hemelvaart en Pinksteren? Kom snel naar Museum Catharijneconvent en ontdek het!

Vier het voorjaar! bij Museum Catharijneconvent

Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Waar komen al die feesten vandaan en wat betekenen ze? Religieuze feestdagen zijn een belangrijk onderdeel van onze cultuur en geschiedenis. Met Pasen eten we bijvoorbeeld broodhaantjes. Maar waarom eigenlijk? En heeft het boterlammetje een betekenis? Of is dat iets dat alleen onze grootouders nog weten? Om de kennis hierover levend te houden, is er in Museum Catharijneconvent in Utrecht van 12 april tot en met 9 juni het familieprogramma Vier het voorjaar!, waarbij feesten die we in het voorjaar vieren, centraal staan.

Ga op ontdekkingstocht

Ga de uitdaging aan bij de rondleiding van Vier het voorjaar! en test je kennis over de feestdagen. Verwonder je over verschillende kunstwerken en ontdek daarbij de link naar het verhaal achter onze feestdagen. Welke symbolen horen bij de feestdagen en zijn ze te herkennen op de voorwerpen? Hoe vierde oma vroeger Pasen? Horen er speciale rituelen bij Hemelvaart? Kijkopdrachten en spellen maken de rondleiding speels en leerzaam voor jong en oud!

Bezoek Vier het voorjaar!

Vier het voorjaar! in Museum Catharijneconvent! Het familieprogramma loopt van 12 april tot en met 9 juni 2014. De entree bedraagt € 3,50 per persoon. Wees verzekerd van een plaatsje in de rondleiding en reserveer snel tickets.

Laatst gewijzigd: 2014-04-25 07:05:02 · Gepubliceerd: 2 april 2014 - 288