1

Maak een avontuurlijke wereldreis met Pasen

Beleef Eerste en Tweede Paasdag in de Orchideeën Hoeve

Vier Pasen in de Orchideeën Hoeve Redactioneel door

archief oud artikel 9 april 2014 Natuur Luttelgeest, Flevoland Stap regelrecht de avontuurlijke jungle in van de Orchideeën Hoeve. Bij het passeren van de toegangspoort begint de tropische reis langs verre werelddelen over kronkelpaden, spannende wildpaden en gammele touwbruggen. Voor een heerlijk en avontuurlijk dagje uit met Pasen kom je naar Luttelgeest!

Reis langs Azië, Australië en Midden- en Zuid-Amerika en ontmoet duizenden zeldzame en bijzondere orchideeën, tropische vlinders en loslopende schildpadden. Je mag zelfs de papegaaitjes voeren! Tijdens je reis door de Orchideeën Hoeve kom je ogen te kort.

Ontdek de Vlinder Vallei

Neem ook een kijkje in de grootste vlindertuin van Europa. Door het heerlijke warme klimaat in de Vlinder Vallei is het net of je een zomervakantie in Midden-Amerika binnen stapt. Meer dan tweeduizend rondfladderende vlinders laten je Nederland al gauw vergeten en brengen je volledig in de ban van de wondere wereld van vlinders en de tropen. In de tuin vliegen wel 55 verschillende soorten tropische vlinders, waaronder de Atlasvlinder die met een spanwijdte van dertig centimeter behoort tot de grootste vlinders ter wereld.

Altijd lente in de Orchideeën Hoeve

Beleef de tropische natuur van de Orchideeën Hoeve en geniet! Meer dan 1500 verschillende soorten orchideeën groeien en bloeien overal in de tuinen. Op grillige boomstammen, in gezellige prieeltjes, samen met de natuurlijk gerangschikte planten zorgen ze voor een zee van bloemen. De kleurrijke bloemen zijn een verleiding voor iedereen die in de tuin vertoeft en in combinatie met de zoete geur van nectar, kabbelende beekjes en rondscharrelende vogeltjes bezorgen ze je het ultieme lentegevoel.

De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en zeven dagen per week geopend. Kijk snel op de website van de Orchideeën Hoeve voor meer informatie en koop tickets online met korting!

Voer papegaaien in Australië

Wie durft kan Australië bezoeken in de Lorituin, met daarin tachtig rondvliegende papegaaitjes die altijd zin hebben in een cupje nectar en de gezelligheid van bezoek in de tuin. Je ontkomt er dan ook niet aan om als menselijke landingsbaan te fungeren. De enthousiaste Lori's zijn erg nieuwsgierig en laten graag hun kunsten en gewoontes zien. Gelukkig heeft de Orchideeën Hoeve aan alle bezoekers gedacht! Ben je een beetje bang voor de vogels, maar wil je wel meegenieten van de grappige capriolen van de papegaaitjes? Dan neem je gewoon de vogelvrije route!

Zoek paaseieren in de Orchideeën Hoeve!

De jongste bezoekertjes van de Orchideeën Hoeve ravotten heerlijk in het Mangrovebos Speelparadijs, voeren de reusachtige vissen in de nieuwe Amazonevijver en zoeken verstopte paaseitjes met de lekkere paasspeurtocht. Mama kan ondertussen lekker flowershoppen in de winkel, terwijl papa geniet van een bak koffie in het sfeervolle serre-restaurant. Geniet op Eerst en Tweede Paasdag ook van de paasbrunch (reserveren is noodzakelijk) en doe mee met de andere paasactiviteiten in de Orchideeën Hoeve!

Ontdek tijdens je wereldreis door de tropische tuinen alles over de 'magie van de natuur', het jaarthema van de Orchideeën Hoeve. Wist je dat er planten zijn die met elkaar kunnen communiceren? En dat er vlinders zijn zonder mond? In alle werelddelen staat leuke themaborden met grappige voorbeelden, vergelijkingen en weetjes.

Laatst gewijzigd: 2014-04-23 07:05:02 · Gepubliceerd: 9 april 2014 - 3368