1

Vier Koningsdag 2014: feest voor jong en oud

De leukste activiteiten op Koningsdag

Koningsdag 2014 Redactioneel door

archief oud artikel 25 april 2014 Cultuur De eerste Koningsdag moet groots gevierd worden, dus trek de gekste outfits maar weer uit de kast, hijs de vlag en beweeg je snel richting het feestgedruis! DagjeWeg.NL reist door het land met een handig overzicht en wenst je een prachtig Oranjefeest.

GRONINGEN - Een feestje bouwen, daar weten ze in Groningen wel raad mee. Op Koningsdag 2014 staat de noordelijke stad strak van de gezelligheid. Van een dansje op de Vismarkt tot kinderoptochten en van shoppen op de vrijmarkt tot het muzikale 'foute uur': met een programmering van koninklijke allure garandeert Koningsdag Groningen een vrolijke boel voor alle leeftijden.

ZWOLLE - Shop till you drop op de vrijmarkt rond het Assendorperplein, bezoek de gezellige activiteiten van Oranjepret en waag je in de dansende menigte bij Kingdance op het parkeerterrein van de IJsselhallen of in het centrum van de Hanzestad. Er valt genoeg te beleven op Koningsdag 2014 in Zwolle!

AMSTERDAM - In iedere wijk, in elke straat - ja, op iedere straathoek proef je een feestelijke sfeer. Vier Koningsdag in Amsterdam en geniet van al die verschillende activiteiten! Slaag voor een prikkie op vrijmarkten, verspreid door de hele stad. Laat je schminken, maak muziek of doe mee aan één van de sportieve activiteiten. Duizenden versierde boten kleuren de Amsterdamse grachten oranje. Was je net te laat om een ticket te kopen voor één van de festivals? Dan geniet je midden in de Pijp gewoon van jazz, house en disco.

Koningsdag wordt eigenlijk gevierd op 27 april. Omdat 27 april op een zondag valt, vieren we dit jaar zaterdag 26 april Koningsdag.

ARNHEM - Arnhem feest erop los tijdens de eerste Koningsdag: op meer dan twintig locaties vind je traditionele vrijmarkten en Koningsdag- en Koningsnachtfeesten! Dj's en bands staan op pleinen en in kroegen en in het Sonsbeek Park zijn talloze (kinder)activiteiten. De feestelijke dag wordt om 22:15 uur afgesloten door spectaculair vuurwerk.

UTRECHT - Ook de knusse binnenstad van Utrecht verandert op Koningsdag 2014 in een feestelijk decor. Op het Neude, bij Sint-Janskerkhof en richting Vredenburg geniet je van flitsende optredens en langs de grachten in een groot deel van het centrum koop je de leukste spulletjes op de vrijmarkt. Bekijk het programma van Koningsdag Utrecht.

ROTTERDAM - Ook de Maasstad heeft weer genoeg in petto voor Koningsdag 2014. Swing de pan uit met zicht op de Erasmusbrug op het Koningsdag Festival, struin de vrijmarkt af naar de beste koopjes of geniet op de ss Rotterdam van een speciaal Koningsdagprogramma.

's-GRAVENHAGE/DEN HAAG - Vier de verjaardag van de koning in de Hofstad en stap aan boord van een Haagse koetsje, beleef een ritje in een historische tram of geniet van een rondvaart. Koningsdag in Den Haag biedt vertier en plezier voor iedereen, want de stad staat bol van culturele activiteiten. Ook stuit je door de hele stad op de ene na de andere vrijmarkt en scoor je het ene koopje na het andere.

EINDHOVEN - Eindhoven is King op Koningsdag 2014. De stad staat al jaren bekend vanwege haar geslaagde feesten op Koninginnedag. Van Strijp-S tot het Wilhelminaplein en van de Smalle Haven tot het Stationsplein: de lichtstad luidt de eerste Koningsdag op een veelbelovende manier in. De vrijmarkt ontbreekt niet, de vele feesten evenmin.

MAASTRICHT - Het bourgondische Maastricht pakt op Koningsdag 2014 voor het eerst flink uit. Op drie pleinen in de binnenstad treden verschillende artiesten op als De Jeugd van Tegenwoordig tot Kraak & Smaak. Op het Vrijthof en de Markt feest je het klokje rond, in het Stadspark pak je een rondje vrijmarkt. Veel plezier!

Geen zin in een dolle, oranje massa? Ontwijk het feestgedruis en geniet van het Koningsconcert in de Edesche Concertzaal. Het Duo Mandelino speelt zaterdag 26 april om 20:00 uur de sterren van de hemel en je waant je in mediterraanse sferen.

Laatst gewijzigd: 2015-04-24 15:28:07 · Gepubliceerd: 25 april 2014 - 963

Dit past bij 'Vier Koningsdag 2014: feest voor jong en oud'

1 reactie