1

Speel met energie!

Shell organiseert leuk en leerzaam evenement rond energie en duurzaamheid

Shell Energy Lab Nieuws door

archief oud artikel 15 mei 2014 Wetenschap Rotterdam, Zuid-Holland Rond Ahoy Rotterdam lijkt de tijd iets sneller te gaan dan in de rest van het land. Snelle voertuigen met een futuristische look rijden hier rond in de hoop het snelste, maar vooral het duurzaamst te zijn. Een spannende race om naar te kijken, maar nog leuker is het Shell Energy Lab. Een wonderlijke wereld, waar stenen zweven en je zelf energie opwekt.

Shell Energy Lab in Rotterdam

Energie, een ongrijpbaar iets. Wat opeens heel echt en zichtbaar wordt in het Shell Energy Lab van 15 tot en met 18 mei in Rotterdam. Hier gaat iedereen namelijk zelf aan de slag met energie. Hoeveel weet jij op te wekken door heel hard, net als een hamster, in een plastic bol te rennen? En wist je dat je ook door een dansje te doen energie kan geven? Het Energy Lab knettert letterlijk van de energie. In het Energy Theater geeft onder anderen Madame Curie een aantal curieuze demonstraties. En ook Museum Boerhaave is van de partij! Bij de stand van dit museum kun je een magnetische knikkerbaan uitproberen, of een tandwielenwand.

Shell Eco-marathon

Het Shell Energy Lab hoort bij de Shell Eco-marathon. Een uitdagende wedstrijd voor studenten over de hele wereld. Aan hen de taak om een super duurzaam voertuig te bouwen, wat ook nog eens snel kan rijden. De studenten hebben allemaal verschillende voertuigen gebouwd. Zo lijkt de één meer op een ligfiets, terwijl een ander meer weg heeft van een gewone auto. Wie weet rijdt onze auto van de toekomst wel voorbij!

Laatst gewijzigd: 2014-05-15 10:47:15 · Gepubliceerd: 15 mei 2014 - 310