Het Korps Mariniers vertelt...

Nieuwe tentoonstelling Mariniers 010, thuisbasis Rotterdam

Mariniersmuseum - Koninklijke Marine Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2014 Geschiedenis Rotterdam, Zuid-Holland De stad Rotterdam wil niet zonder haar mariniers! Gelukkig blijft de Rotterdamse Van Ghentkazerne de komende jaren nog open, ondanks plannen voor sluiting. En dat feit viert het Mariniersmuseum met een nieuwe, vaste expositie. Mariniers 010, thuisbasis Rotterdam. Een verhaal van hele stoere mannen.

Het Korps Mariniers blijft voorlopig in Rotterdam. Reden voor een feestje, vindt het Mariniersmuseum. Speciaal voor deze gebeurtenis opent het museum op woensdag 21 mei een nieuwe, vaste tentoonstelling getiteld Mariniers 010, thuisbasis Rotterdam. Met foto's en voorwerpen verhaalt de expositie over de geschiedenis van de heldhaftige mariniers in Rotterdam. Over hoe ze in de mei-dagen van 1940 de Maasbruggen verdedigden tegen de oprukkende Duitse strijdkrachten. Door hun heroïsche optreden wisten ze de vijand tot stilstand te brengen. De band van Rotterdam en het Korps Mariniers is mede daardoor ontzettend sterk. Een band die in de nieuwe expositie naar voren komt.

Korps Mariniers nog zeker 25 jaar in Rotterdam

Het Korps Mariniers is een onderdeel van de Koninklijke Marine. Deze eenheid, die uit alleen mannen bestaat, is in staat om langere tijd onder verschillende omstandigheden werkzaam te zijn. Ze werken vanaf oorlogschepen. Al van oudsher zijn deze mariniers thuis in Rotterdam, op de Van Ghentkazerne, maar door bezuinigingen bij de marine zou deze locatie binnenkort sluiten. Het Rotterdamse stadsbestuur heeft zich samen met burgemeester Aboutaleb sterk gemaakt voor het bestaan van de kazerne. Want het Korps Mariniers hoort bij Rotterdam! Het resultaat? De Van Ghentkazerne blijft open, als veiligheids- en opleidingscentrum. Voor nog zeker 25 jaar!

Meer weten over de marine? Bezoek ook het Marinemuseum in Den Helder!

Laatst gewijzigd: 2014-05-20 10:00:42 · Gepubliceerd: 2014-05-20 09:24:24 - 402