De leukste dagjes uit in de zomervakantie

Eropuit met de kids

Eropuit in de zomervakantie! Redactioneel door

archief oud artikel 2 juli 2014 Toerisme Beleef bloedstollende avonturen met Expedition Earth in GeoFort, reis als Ot en Sien mee met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik of beleef Het verhaal van de walvis tijdens de Walvis Weken in het Scheepvaartmuseum. De zomervakantie heeft genoeg in petto en dit zijn de leukste dagjes uit!

Bloedstollende avonturen met Expedition Earth in GeoFort!

HERWIJNEN - Ontdek de nieuwste attractie van GeoFort en ga op pad met Expedition Earth. Stap in de virtuele lift en boor je een weg dwars door de aardbodem. Het is geen gemakkelijke reis, want de aardlagen die passeren zijn grillig en de reis gaat met horten en stoten. Hoe dieper je komt, hoe warmer het wordt. Lukt het je niet om het middelpunt van de aarde te bereiken? Geen probleem, want op het spannende forteiland verveel je je hoe dan ook geen moment! Experimenteer buiten en binnen met kaarten en navigatie, verken het doolhof en zoom van het kleinste deel in je lichaam uit tot aan het verste plekje in het heelal.

Het Scheepvaartmuseum – Walvis Weken

AMSTERDAM - Beleef Het verhaal van de walvis tijdens de Walvis Weken in Het Scheepvaartmuseum. Van zaterdag 5 juli tot en met zondag 31 augustus bruist het op de steiger voor het museum en in het museum zelf van leuke activiteiten. Word bijvoorbeeld zelf een walviswetenschapper, ga elke zaterdag van augustus mee met de Plastic Whale en vis plastic uit de Amsterdamse grachten of doe mee met de kleurwedstrijd. Van zaterdag 2 augustus tot en met vrijdag 8 augustus meert de Delta Lloyd Optimist on Tour weer aan bij Het Scheepvaartmuseum. Leer zeilen in een optimist, loop op het water in de 'Aquabubble' en leer knopen leggen!

Vier de zomer met Bello en Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

HOORN-MEDEMBLIK - Reis mee met stoomlocomotief Bello en vier feest in Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Bello is namelijk honderd jaar geworden! En toch rijdt hij van maandag 19 juli tot en met zondag 17 augustus dagelijks op en neer naar Medemblik. Ontdek in Hoorn niet eerder gepubliceerde foto's van deze stoere, beroemde NS-locomotief bij de speciale overzichtstentoonstelling. Verkleed je als Ot en Sien, stook het kolenvuur op en help de goederenarbeider. Aangekomen op station Medemblik verruil je van voertuig en stap je aan boord van de grote, historische veerboot Friesland tussen Enkhuizen en Medemblik. Of rij je met een historische autobus naar Kasteel Radboud, Imkerij de Bijenstal of het Stoommachinemuseum, waar je als stoomtramreiziger gratis toegang krijgt. Veel plezier!

Vier een Franse zomer in het Kröller-Müller Museum

OTTERLO - Ontdek deze zomer meesterwerken van Georges Seurat. Maar liefst 24 tekeningen en 23 schilderijen uit de hele wereld zijn overgevlogen naar de Veluwe, waar het Kröller-Müller Museum als hoogtepunt van het 75-jarige jubileumjaar Seurat. Meester van het pointillisme presenteert. Seurat is de uitvinder van het neo-impressionisme. Duizenden stipjes vormen samen taferelen uit het bruisende Parijse stadsleven of verstilde zeegezichten. Ga ook zelf aan de slag en doe mee met het schilderspel op digitaal canvas! Of geniet van de avondopenstellingen met concerten in de Franse sfeer, kom langs tijdens het kinderweekend of bezoek één van de lezingen.

Ga op pad met Mission Eureka in het Philips Museum

EINDHOVEN - Ga de uitdaging aan en speel Mission Eureka in het Philips Museum. Dit interactieve, innovatieve familiespel speel je met twee, drie of vier vrienden. Hoe werkt LED-licht? Wat doen röntgen? Met Mission Eureka ga je met behulp van een iPad als een echte onderzoeker te werk. Loop door het museum en ga de strijd vol spannende opdrachten, uitdagingen en kennisvragen aan, waarbij de iPad automatisch verbinding maakt met allerlei speltafels.

Spelen gaat nooit vervelen in de Linnaeushof!

BENNEBROEK - In de grootste speeltuin van Europa bestaat ook in de zomervakantie geen verveling. Alle speeltoestellen die je maar kunt bedenken zijn te vinden in de Linnaeushof. Waterfietsen, kabelbanen, glijbanen, een monorail, een springkussen en nog veel meer. Wie durft over de hangbruggen hoog boven het water klimmen naar het Piratennest? En probeer maar eens te fietsen op een hobbelfiets of een salto te maken op de trampolines. Een dagje in Linnaeushof is een dag vol uitdagingen. Kijk je ogen uit op De Toffe Toren, waar je boven alle speeltoestellen uitstijgt. Vergeet met warm weer je zwemkleding niet mee te nemen, want in waterspeeltuin de Oase staan de spetterende speeltoestellen al te wachten.

DierenPark Amersfoort: Vakantiegevoel gegarandeerd

AMERSFOORT - Geniet van een heerlijk vakantiegevoel in DierenPark Amersfoort en ga vanuit de expeditiehut dagelijks met de expeditieleiders mee op ontdekkingstocht door het park. Kom dierensporen zoeken, ontdek alle geheime sluiproutes achter de schermen en proef insecten als je durft! Bereid je maar voor op een uitdagende trip. Misschien moet je wel helpen poepscheppen bij de giraffen, mag je een hut bouwen tussen de dinosaurussen of maak je een maaltijd klaar voor de olifanten! En terwijl de kinderen op avontuur gaan, worden vaders en moeders in de watten gelegd op het zonnige terras van restaurant De Buitenplaats.

DagjeWeg.NL toert de zomer door! Ga je mee?

Beeld en Geluid: geniet van zomerse hits!

HILVERSUM - Beleef de jaren 60 tot en met de jaren 2000 opnieuw in het prachtige gebouw van Beeld en Geluid! Uit de luisterpalen knallen de beste zomerhits uit het archief. Swing erop los, maar maak ook je eigen animatiefilms én verstuur je eigen 'Groeten uit...'-ansichtkaart. Geniet ook van Radio Tour de France-uitzendingen, je favoriete (zomer)uitzendingen en maak je eigen uitzending. Zelfs tijdens de Sneekweek haalt Beeld en Geluid je vakantiegevoel naar boven. Kom naar de Stadhuistuin, voor de mooiste Friese zomer- en zeilbeelden tijdens de opening op vrijdag 1 augustus en in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 augustus. Ga in het weekend aan de slag bij de animatiekar en maak je eigen zomerse film. Op de camping, archiefbeeld Beeld en Geluid

Laatst gewijzigd: 2014-07-16 10:34:41 · Gepubliceerd: 2014-07-02 16:24:18 - 1369