1

Laat je verrassen door Utrecht

Zoek het uitstapje in Utrecht dat bij jou past!

Bezoek Utrecht! Redactioneel door

archief oud artikel 4 augustus 2014 Toerisme Utrecht, Utrecht Utrecht is het kloppende hart van Nederland. Een bruisende universiteitsstad met een unieke dynamiek. Klein genoeg om wandelend de historische binnenstad te verkennen. Groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldformaat, trendy winkels en verrassende musea. Bezoek Utrecht!

In Utrecht is veel te ontdekken. Romaanse kerken, middeleeuwse werven en natuurlijk de prachtige gotische domtoren: de hoogste kerktoren van Nederland en symbool van Utrecht. Even buiten de stad vind je bovendien forten en een betoverend mooi kasteel. Stap op de fiets (te huur bij de VVV) en je bent er zo! www.bezoek-utrecht.nl.

Moderne architectuur

Maar de tijd is niet stil blijven staan. Ook liefhebbers van moderne architectuur komen naar Utrecht. In het Utrecht Science Park bepalen hoogstaande werken van toparchitecten het beeld. Het Rietveld Schröderhuis is een must. De achtergevel van het stadhuis biedt spannende contrasten. Oog voor detail? Dan loop je het kleinste huis van Utrecht niet voorbij.

Utrecht bruist van het leven

Utrecht is genieten. Trendy designwinkeltjes, urban hotspots voor slow coffee en eigenzinnige winkelconcepten. Je vindt ze op bijna elke hoek. Er zijn intieme winkelstraatjes om lekker in te slenteren. Met luxe boetieks, antieke drogisterijen en culinaire winkels om bij te watertanden. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan ook urenlang shoppen in het overdekte winkelcentrum.

Fijnproevers vinden in Utrecht een keur aan restaurants. Met een moderne keuken of juist een klassieke en in elke denkbare setting. Of je nu ‘gewoon' een drankje drinkt op de beroemde werfterrassen aan de Oudegracht of je culinair laat verwennen, de historische binnenstad vormt het perfecte decor van de gastvrije stad.

En Utrecht is een échte universiteitsstad. De aanwezigheid van 70.000 innovatieve en creatieve studenten zorgt dat de stad aan alle kanten bruist.

Culturele hotspot

Het museumaanbod is opvallend divers. Bewonder 's werelds grootste Rietveld collectie, een unieke verzameling speelklokken of middeleeuwse meesterwerken. Neem prinsheerlijk plaats in een koninklijke trein of ga spelen met Nijntje.

Utrecht heeft festivals in alle soorten en maten. In heerlijke parken en op oude marktpleinen. Dompel je dagenlang onder in film of klassieke muziek. Bezoek een concert in TivoliVredenburg, het nieuwe, toonaangevende muziekpaleis van Nederland waarin alle muzieksoorten samenkomen. Utrecht is muziek!

Trajectum Lumen Utrecht Trajectum Lumen: tunnel Ganzenmarkt (c) Sander Geleedst, Toerisme Utrecht

Avond in Utrecht

Zelfs in het donker is nog van alles te ontdekken. Trakteer je zintuigen op Trajectum Lumen, een wandelroute langs betoverende lichtkunstwerken. Maak het lekker laat. Want wie Utrecht echt wil beleven blijft een nachtje slapen. In een luxe hotelbed of in een intiem B&B langs een stille gracht voel je je heerlijk thuis. Tijd om even te relaxen. Morgen heeft Utrecht nâg meer te bieden.

Laatst gewijzigd: 2014-08-06 16:36:26 · Gepubliceerd: 4 augustus 2014 - 424