1

Tijgerdrieling in Amersfoort: toch drie broertjes

De namen worden vrijdag bekend gemaakt

Tijgerdrieling in Dierenpark Amersfoort Nieuws door

archief oud artikel 5 augustus 2014 Toerisme Amersfoort, Utrecht Eerst dachten ze in Dierenpark Amersfoort dat het twee broertjes en een zusje waren. Maar vandaag heeft de dierenarts de tijgerdrieling nogmaals onderzocht en hij deed een laatste check om het geslacht vast te stellen. De welpjes blijken drie broers te zijn.

Jongetjesgedrag

De welpjes zijn nu ruim zes weken oud. Dierverzorger Willem legt uit dat ze gingen twijfelen toen de verzorgers de groeicurve en het gedrag van het ene welpje bestudeerden. "Het blijkt dat de balletjes bij de eerste geslachtsbepaling nog niet waren ingedaald. De dierenarts heeft nu toch duidelijk een balletje gevoeld." Het is best lastig om het geslag van jonge kittens vast te stellen, onder meer omdat de verzorgers de welpjes zo min mogelijk in handen willen nemen.

Hoe gaan ze heten?

Dierverzorger Willem: "We hebben een oproep voor zowel jongens- als meisjesnamen gedaan en er zijn ruim tweeduizend namen ingestuurd. De meisjesnamen bewaren we ter inspiratie, als er de toekomst een vrouwtjeswelpje worden geboren." Komende vrijdag worden de namen van de drie broers bekend gemaakt. Dan mogen de tijgertjes ook voor het eerst naar buiten.

Laatst gewijzigd: 2016-03-21 15:26:03 · Gepubliceerd: 5 augustus 2014 - 1281