Bezoek het Grachtenfestival dit jaar ook buiten Amsterdam

Laat je verleiden en verrassen door jazz en klassiek!

Grachtenfestival 2015 Nieuws door
Foto 1. De hoofdstad verandert in één grote concertzaal! Foto: Grachtenfestival

archief oud artikel 14 augustus 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam verandert van 14 tot en met 23 augustus in de grootste concertzaal ter wereld. Op 90 locaties worden 250 concerten gegeven, veelal door jong talent. Kies één van de concerten uit en kom ook genieten van het Grachtenfestival!

Concert in een boksring

Er is dit jaar gekozen voor een ruimere opzet, zodat je ook in de regio van Amsterdam kunt genieten van het Grachtenfestival 2015. Op zeven plekken buiten de hoofdstad worden ook concerten gegeven, zoals op de Stelling van Amsterdam, op forten en op het Vuurtoreneiland. Zo speelt het Vespucci Kwartet op Forteiland Pampus. Nog een bijzondere locatie is de bokskring van een boksschool. Daar wordt onder de noemer 'Slaande Ovatie' een pianoduel uitgevochten tussen de jonge pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst (Beth & Flo).

Wil je langer van het muziekfestival in Amsterdam genieten? Boek dan een overnachting in Amsterdam en geniet op je gemak van alle concerten!

Veel premières

(Veelal jonge) muzikanten laten tijdens het Grachtenfestival horen wat ze in huis hebben. De hele stad zindert deze dagen door alle klassieke en jazz-concerten. Er is ook veel nieuws te horen tijdens het festival: verschillende opera's beleven hun première en de concertserie 'Meesterlijk!' bevat alle vier de avonden niets anders dan premières.

Praktische informatie

Het Grachtenfestival 2015 wordt gehouden van 14 augustus tot en met 23 augustus 2015. Nieuwsgierig naar het veelzijdige programma? Kijk snel op de website van het Grachtenfestival en zoek een mooi concert uit. Diverse concerten zijn gratis te bezoeken, voor sommige concerten wordt een entreeprijs gevraagd.
Foto 2. Klassieke muziek zweeft over het water van de grachten. Foto: Grachtenfestival
Foto 3. Het Vespucci Kwartet speelt dit jaar een concert op Forteiland Pampus

Laatst gewijzigd: 2015-08-12 13:44:34 · Gepubliceerd: 2014-08-15 12:00:22 - 1598