1

Beleef een historisch weekend

DagjeWeg.NL Weekend Top 3

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 22 augustus 2014 Geschiedenis Hoewel er af en toe misschien een drupje mag vallen, zijn een aantal evenementen zâ spectaculair dat je het er prompt warm van krijgt. Met de DagjeWeg.NL Weekendtips ga je terug in de tijd en giert de adrenaline door je lijf tijdens een gevecht tegen ridders en soldaten. Of proef van het heerlijke plattelandsleven en help de boeren met de oogst!

Weekend at War

SIMPELVELD - Ervaar het leven van een soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog en kom op zaterdag 23 augustus en zondag 24 augustus naar Weekend at War, het bevrijdingsspektakel van Zuid-Nederland. In Simpelveld ligt het soldatenkamp van de Duitsers pal naast het kamp van de geallieerden... dat kan nooit goed gaan! Het gevecht breekt voor je ogen twee keer op een dag uit. En pas je op? Want op het grenstraject loop je smokkelaars, deserteurs en paspoortcontroleurs tegen het lijf.

Historisch Oogstweekend

ARNHEM - Help met hooien en rooien en kom op zaterdag 23 augustus en zondag 24 augustus naar het Historisch Oogstweekend in het Nederlands Openluchtmuseum. Door de verhalen en demonstraties reis je terug in de tijd. Ga ook op pad met de boswachter en voel, pluk en proef planten uit de vrije natuur! Na al dat harde werken krijg je dorst, dus ga vooral even langs bij de museumbrouwer. Papa proeft vast graag een heerlijk, ambachtelijk gebrouwen biertje!

Belegering van Teylingen

VOORHOUT - Beleef de Belegering van Teylingen en vecht tegen echte ridders! Rond de Ruïne van Teylingen komen de Middeleeuwen op zaterdag 23 augustus en zondag 24 augustus tot leven. Op allebei de dagen belegeren maar liefst vierhonderd deelnemers uit verschillende landen in Europa de ruïne en vechten ze met zwaard, speer en kanonnen de strijd uit. Gelukkig is er buiten de muren van het kasteel een belegeringskamp met meer dan 170 tenten vol lekker eten, zodat je voldoende op krachten komt...

Laatst gewijzigd: 2014-08-22 16:45:45 · Gepubliceerd: 22 augustus 2014 - 622