Voel je de koning te rijk in Den Haag

Ontdek koninklijk Den Haag

Redactioneel door

archief oud artikel 12 september 2014 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Flaneer op de Lange Voorhout, winkel op vorstelijke wijze op het Noordeinde of overnacht prinsheerlijk in één van de luxe hotels. Ontdek Den Haag met al haar koninklijke facetten en geniet van een dagje hofstad!

Bekijk de koning van dichtbij!

Wuif naar koning Willem-Alexander en zijn vrouw en kom met Prinsjesdag naar de hofstad! Bekijk de koning, de koningin én de Gouden Koets van heel dichtbij en reserveer een zitplaats op de aparte tribune op het Lange Voorhout. Of vier 200 jaar Prinsjesdag op een andere manier:

  • Geniet van een prinsheerlijke high tea in Hotel Des Indes. Ontdek na vier vorstelijke gangen het unieke pop-up museum op de eerste etage van hotel en verken met een handig wandelkaartje alvast de route van de Gouden Koets.
  • Verdedig de kroon bij de Raad van State en breng een bezoek aan Paleisje Kneuterdijk! Waan je op zaterdag en zondag een koning of koningin, neem plaats op de troon in de Balzaal en maak een selfie met hermelijnen mantel en kroon.
  • Kom verkleed als prins of prinses en ontdek Escher in Het Paleis gratis! Beleef hoe vier vorstinnen woonden en werkten in het Winterpaleis van koningin Emma en laat je verwonderen door de werken van Escher. Je raakt hier niet uitgekeken!
  • Beleef een heuse balkonscène en kom naar het verkleedfeest in de Koninklijke Schouwburg! Op dinsdag 16 september lopen hier van 10:00 tot 16:00 uur allemaal koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen rond. Uiteraard worden de staatshoofden en trawanten op de foto vastgelegd. Kom je ook verkleden? Vraag wel even aan mama of papa om te reserveren.

Vier 200 jaar Prinsjesdag in Den Haag

Overnacht in luxe en verblijf een weekend in koninklijk Den Haag!

Wie heeft de mooiste hoed?!

Prinsjesdag zou Prinsjesdag niet zijn zonder de welbekende hoofdtooi: de hoed. Wie heeft de mooiste, de grootste, de weelderigste? In de Ridderzaal ontwaar je leuke exemplaren, maar ontdek de meest bijzondere hoeden bij de Prinsjeshatwalk op de Lange Voorhout! De buitengewone hoedenshow op zaterdag 13 september van 15:00 tot 16:00 uur belooft een waar spektakel te worden, met hippiehoeden uit de jaren '60 en extravagante hoeden uit de toekomst. Veel plezier!

Vorstelijk winkelen

Karakteristieke modeboetiekjes, galeries en antiek- en kunstzaken. Voel je de koning te rijk en winkel op het Noordeinde! Wie weet kom je koningin Máxima wel tegen in de Bijenkorf... hier worden regelmatig hofauto's gesignaleerd! Flaneer ook op het Lange Voorhout, waar je regelmatig festivals, evenementen en tentoonstellingen vindt. De tijd lijkt hier stil te staan en het Lange Voorhout is misschien wel de mooiste laan van Nederland.

Wandel door de paleistuin

Kuier langs de bloemengazons, de vijverpartijen en oude bomen en proef de sfeer van lang geleden in de Paleistuin. De tuin ligt verscholen tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief. Neem een picknickmand mee, maar loop vooral ook even langs bij de Koninklijke Stallen, waar onder meer de Gouden Koets staat. De stallen zijn niet toegankelijk voor het publiek, maar je kunt wel heel dichtbij komen.

Ontdek Den Haag met de kinderen en reis in één dag door heel Nederland in Madurodam, ontdek avontuurlijke attracties in Duinrell of bezoek de interactieve Wonderkamers van het Gemeentemuseum.

Laatst gewijzigd: 2014-09-15 08:33:33 · Gepubliceerd: 12 september 2014 - 1613

Dit past bij 'Voel je de koning te rijk in Den Haag'